1 / 4

Prioritatea numarul 1 pe lista ministrului

“Prioritatea mea este una singura – timpul romanului”, a declarat Sandu, intr-un interviu acordat Wall-Street.

Pentru anul 2009, MCSI are 14 strategii in lucru, printre care Strategia de Broadband, cea de tranzitie de la televiziunea analogica la digitala, proiectul eRomania, Administratia Publica Minimala, Strategia Nationala pentru Serviciul Universal, care vor fi finalizate si integrate in Strategia Nationala Romania Digitala – eRomania pentru o Societate Informationala.

“Un interes deosebit il acorda MCSI initiativelor care vizeaza absorbtia cat mai rapida si mai eficienta de fonduri comunitare si dezvoltarea serviciilor integrate, care sa genereze in primul rand interoperabilitatea intre institutiile statului”, spune ministrul Sandu.

In acest sens, in luna mai a acestui an, a fost semnat primul contract de finantare cu Ministerul Sanatatii, care prevede implementarea sistemului national de prescriptie electronica si are un buget total de 88.714.500 lei.

In prezent, la jumatate de an de la preluarea mandatului, Gabriel Sandu a mai reusit sa promoveze in Guvern Strategia de broadband. Prin implementarea acesteia, vor fi generate noi locuri de munca, iar prin promovarea ei, s-a reusit deblocarea unor fonduri structurale, in valoare de 84 milioane euro.

Internetul de banda larga se inscrie in programul anti-criza al Uniunii Europene.

Mai mult, acesta a finalizat si a promovat in Guvern, in conformitate cu obligatiile asumate in raporturile cu Uniunea Europeana, si strategia de trecere de la transmisiunea de tip analogic la cea de tip digital, care va crea premisele dezvoltarii infrastructurii de telecomunicatii moderne in Romania.

“In plus, am semnat un protocol de colaborare cu Ministerul IMM-urilor in vederea dezvoltarii a 10 parcuri de soft, am semnat protocoale de colaborare cu universitati pentru a garanta un nivel superior de credibilitate si conformitate partii de informare a eRomania, am initiat un proiect national prin care vor fi instalate 345 de hotspoturi care vor oferi accesul gratuit la Internet cetatenilor si exemplele ar putea continua”, arata Sandu.

Ministrul intentioneaza sa isi prezinte bilantul de sase luni de la preluarea mandatului, care va cuprinde toate initiativele din aceasta perioada.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri