3 / 4

Criza economica - fara efecte majore asupra sectorului comunicatiilor

In ceea ce priveste sectorul comunicatiilor electronice, el spune ca nu putem discuta de un efect major al crizei economice asupra lui, acesta situandu-se dupa parerea sa printre cel mai putin afectate la nivelul economiei.

In sustinerea acestei afirmatii, ministrul Sandu invoca trei motive cheie:

1. Cetateanul va avea nevoie sa comunice, prin urmare aceasta necesitate a lui va exista si in aceasta perioada de criza, poate ca se va ajunge la o scadere a bugetului alocat (la nivelul unui cetatean) pentru un astfel de serviciu, dar in nici un caz nu se va renunta la el.

2. Investitiile la nivelul infrastructurii si serviciilor va fi mai mic fata de anii anteriori, dar ministerul, prin intermediul masurilor pe care doreste sa le aplice in acest an, va incerca mentinerea acestora cel putin la un nivel comparabil cu anii anteriori.

3. Serviciile furnizate de catre operatori (voce, Internet, etc.) sunt la un cost de utilizare a lor, relativ mic in comparatie cu unele state membre UE, astfel cresterea numarului de utilizatori va avea aceeasi panta crescatoare si in acest an.

“Domeniul IT&C este la ora actuala unul dintre domeniile cele mai productive si in plina dezvoltare, asigurand eficientizarea proceselor decizionale, dezvoltarea relatiilor interumane si a mediului de afaceri. Pe langa acest rol de dezvoltare, domeniul IT&C contribuie activ la cresterea competitivitatii economice si dezvoltarea unui mediu sanatos de afaceri. Avem astfel ocazia sa exploatam potentialul tehnologic al Romaniei si sa cream premisele unei societati informationale”, conchide Gabriel Sandu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri