2 / 5

Global Finance nu iese din TotalSoft in urmatorii 4-5 ani

Pana la finalul anului 2014, directorul doreste ca TotalSoft sa inregistreze afaceri de 70 de milioane de euro, iar pentru atingerea targetului impus cu partenerii de la Global Finance, managerul se va baza in urmatoarea perioada pe pietele externe, care aduc in acest moment 30% din cifra de afaceri, mai mult cu 6% fata de anul trecut.

Global Finance detine 80% din companie din 2005 si, desi anul trecut s-a vorbit despre un posibil exit, Liviu Dragan afirma ca acest lucru nu se va intampla in urmatorii patru - cinci ani. “Avem un obiectiv ca in 2014 sa ajungem la 70 milioane de euro".

Compania, care a inregistrat anul trecut afaceri de 14,8 milioane de euro si un profit net de 2,2 milioane de euro, ar putea creste in urmatorii cinci ani pana la 70 de milioane de euro, in cazul in care celelalte tari ar ajunge sa insemne 50% din businessul TotalSoft, avantajul companiei pe aceste piete fiind diferenta mare intre furnizorii de genul IBM, S&T, Oracle, Microsoft si companiile locale.

Pana acum, producatorul a lucrat cu parteneri externi, insa in urmatoarele luni ale acestui an, va lansa filiale in Serbia, Bulgaria si Grecia, in 2010 in Ungaria, Polonia si Ucraina, iar ulterior Dragan doreste sa se orienteze catre Austria, Italia si Rusia, in ultima tara managerul neavand in plan si deschiderea unui birou local.

“Piata de IT din Romania este inaintea celei din Serbia si Bulgaria, insa in Serbia estimez un dinamism, care este greu de prevazut daca va fi in doi, trei, patru ani. Dar este evident ca Serbia este in crestere. Cele mai importante sunt pietele in crestere, pentru ca pe cele saturate trebuie sa vii cu o minune pentru a patrunde. In pietele emergente, cum este si Romania, trebuie doar sa oferi produse si atunci vinzi. Pe de alta parte, la Atena, trebuie abordat complet diferit, trebuie sa fie proiecte de nisa, precum cele din domeniul bancar, medical si cel al serviciilor”, explica Dragan.






Inapoi la articol

Setari Cookie-uri