"Alegandu-l pe Alexander Tscherteu pentru a ni se alatura echipei Volksbank Romania, am ales un specialist cu excelente cunostinte si o importanta experienta in domeniul financiar-bancar. Activitatile de management al creditelor vor juca un rol esential in perioada urmatoare, in procesul de consolidare a Volksbank Romania", a declarat Johann Lurf, presedintele Volksbank Romania, citat de Mediafax.

Alexander Tscherteu, 37 de ani, are peste 10 ani de experienta in sistemul bancar si in consultanta. Si-a inceput cariera la Bank Austria Creditanstalt - BACA (actuala Unicredit–Austria) in cadrul departamentului de cercetare, unde a realizat analize ale riscului asupra tarilor din Europa Centrala si de Est.

In perioada 2001-2006, Tscherteu a activat ca auditor in cadrul departamentului de inspectie pe teren al Bancii Nationale a Austriei. Din 2008, el s-a alaturat grupului Volksbank, unde a coordonat departamentul de management al riscului la nivelul grupului.

Alexander Tscherteu a acumulat experienta si in consultanta, intre 2006 si 2008 lucrand pentru firma McKinsey&Co, acordand asistenta clientilor globali din domeniul financiar, punand accent pe proiecte legate de optimizarea capitalurilor si managementul riscurilor.

Citeste si:

Actionarii Volksbank Romania au majorat recent capitalul social al bancii cu 362,8 milioane lei (84 de milioane euro), de la 540 milioane lei la 903,15 milioane lei (peste 210 milioane euro), si au suplimentat fondurile proprii cu 136 de milioane euro, prin acordarea unor imprumuturi subordonate.

Volksbank Romania este una din cele mai mari zece banci de pe piata locala, cu active de 4,7 miliarde de euro si o retea de 135 de unitati.