3 / 5

Pentru angajatii din IT&C este un soc sa nu le fie majorate salariile

Un alt factor important care a dus la majorarea afacerilor cu 12% in primul semestru din 2009 a fost faptul ca, spre deosebire de anii anteriori, cand salariile in TotalSoft cresteau cu o cadenta cuprinsa intre 30 si 50%, in acest an a fost o avans de sub 10% la valorea in lei.

“In 2009, nu au mai fost indexari de genul <<Incepand cu anul acesta crestem cu 10%>>. Din fericire, lucrul acesta nu s-a intamplat nicaieri, nici marile companii nu au crescut. Este un soc pentru cei din IT&C, care la fiecare inceput sau jumatate de an se asteptau sa mai aiba o crestere salariala”, spune Dragan, care conduce o echipa de aproximativ 400 de angajati.

Anul trecut, compania avea aproximativ 370 de oameni, cu 130 mai mult fata de finalul anului 2007.

Managerul TotalSoft crede ca in acest moment in IT&C nu sunt someri, dar ca la anul ar putea aparea deorece pentru a-si creste eficienta firmele vor angaja oamenii foarte pregatiti si ii vor disponibiliza pe cei mai putini competitivi.

“In 2008 noi am angajat 130 de oameni. Credeti ca toti erau perfecti? Nevoia era atat de mare, incat, daca am angajat 130 de persoane inseamna ca angajam peste 10 persoane pe luna. Au fost si luni in care am angajat 15-20. Criteriul de angajare era foarte superficial, era o recrutare facuta din cauza nevoii”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri