2 / 3

Romania, peste Bulgaria si Albania la solutii ERP

Din punctul de vedere al lui Alexandru Pavel, Romania depaseste tari ca Bulgaria sau Albania la nivel de solutii ERP si se afla in urma Poloniei si Ungariei

Piata de Enterprise Resource Planning (ERP) va scadea in acest an la 97,9 milioane euro, cu aproximativ 22,7 milioane mai putin fata de 2008, cand a avut o valoare in jurul a 120,6 milioane euro, potrivit companiei de consultanta Pierre Audoin Consultants (PAC).

Evolutia pietei de Enterprise Resource Planning in 2009 va tine de strategia clientilor. Conform lui Pavel, discutam de doua realitati paralele – pe de o parte avem companiile romanesti cu activitate preponderent locala, si de cealalta filialele multinationalelor prezente in Romania. In timp ce prima categorie depinde aproape integral de revenirea interna, cea de-a doua va fi mai degraba influentata de contextul economic global.

In contextul crizei, Epicor s-a adaptat si a adus o mai mare flexibilitate clientilor sai, ajutandu-i pe acestia in functie de nevoile avute in contextul actual.

Compania a castigat 4 clienti noi in sectorul IMM-urilor de la inceputul anului, in urma unei campanii de marketing initiate in trimestrul 2. “Aceste companii mici si mijlocii sunt dispuse sa investeasca in astfel de solutii pentru a-si asigura viitorul.”

Epicor Romania isi desfasoara activitatea conform strategiei companiei la nivel global si realitatilor tarii in care traim. In acest context, daca pana acum lucrurile mergeau de la sine, acum se vede o nevoie clara de competitivitate pe piata.

Piata locala, la fel ca si regiunea din care face parte Romania, are un potential de crestere foarte mare, chiar si in contextul actual. Piata inca se dezvolta.

Epicor este prezenta pe piata din Romania din 1996 si a strans peste 170 de clienti, din domenii precum distributie, productie, HoReCa si servicii. In 2008, compania a avut o cifra de afaceri de 1,9 milioane euro, in scadere fata de anul precedent, cand a inregistrat afaceri de aproximativ 3 milioane euro, conform paginii de Internet a Ministerului de Finante.

In prezent, compania are 21 de angajati in Romania si aproximativ 2.700 in lume.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri