3 / 4

Cat de bine se va vinde iPad

„Multi s-au intrebat daca mai este loc in piata de o categorie de instrumente care se afla intre cea a laptop-urilor si cea a smartphone-urilor”, a declarat Jobs. „Aceste instrumente (n.r. - iPad) detin cateva functii cheie, cum ar fi conexiunea la Internet, functionarea email-ului, vizualizarea de continut video si fotografii si jocuri”, a adaugat Steve Jobs. Jobs a adaugat ca iPad-ul este mult mai intim decat un laptop si mult mai capabil decat un smartphone.

Versiunea de 16 gigabite va fi comercializata pentru 499 dolari, cu 50% mai ieftina decat estimau analistii, in timp ce modelul de 32 gigabite va costa 599 dolari.

„La acest pret, se vor vinde milioane de unitati”, a declarat Hakim Krout, din partea companiei Grigsby & Associates, care detine actiuni Apple.”Este foarte convenabil pentru ceea ce face. Aceasta va aduce venituri impresionante companiei Apple”, a adaugat acesta.

Analistul Morgan Stanley, Katy Huberty, sustine ca Apple ar putea vinde patru milioane de tablete in acest an, in timp ce unii analisti sustin ca vanzarile vor fi mai mari. „In primul an al lansarii atat iPhone, cat si iPod s-au vandut in sase milioane de unitati, ne asteptam ca tableta sa obtina acelasi nivel de vanzari in anul lansarii”, a declarat Ashok Kumar, din partea Northeast Securities.

CEO-ul companiei a reusit in ultima decada sa transforme producatorul de computere Mac intr-un lider al industriei de electronice. iPad-ul a fost construit pe baza tehnologiei folosite de Apple la terminalele iPod si iPhone si va concura cu cititoarele de carti electronice de la Amazon si Sony.

Cererea pentru traditionalele playere de muzica iPod a scazut dupa ce consumatorii au migrat catre terminale multifunctionale ca iPod Touch si smartphone-uri. Vanzarile de iPod-uri au scazut cu 8% in ultimul trimestru.

Cu noua tableta, Apple detine o noua categorie de instrumente construita in jurul magazinului de aplicatii iTunes. Aceasta ofera companiei o noua modalitate prin care sa atraga consumatori si dezvoltatori de aplicatii, precum si trusturi media care sa capitalizeze continutul.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri