2 / 4

Cosmote: Venituri, numar de clienti si cota de piata in crestere

Cosmote Romania, al treilea operator de telefonie mobila de pe piata locala, controlat de grupul elen de comunicatii OTE, a incheiat anul fiscal 2009 cu venituri mai mari cu 36,1% comparativ cu anul precedent, pana la 423 milioane euro si cu un numar total de utilizatori in crestere cu 17,4%, la 6,9 milioane.

In anul financiar 2009, grupul Cosmote a continuat sa inregistreze o performanta pozitiva pe piata romaneasca, castigand un numar semnificativ de noi clienti, crescandu-si cota de piata si majorandu-si veniturile, in pofida mediului economic dificil.

In ultimul trimestru din 2009 compania a castigat 321.527 utilizatori, ajungand, pe final de an, aproape de un numar de 7 milioane clienti.

"Numarul total de utilizatori a atins 6,9 milioane la finele lui 2009, cu 17% mai mult fata de anul precedent, dintre care aproximativ 19% sunt abonati. In plus, compania a atras 1,027 milioane clienti noi anul trecut", potrivit oficialilor Cosmote.

Veniturile totale in 2009 s-au ridicat la 423 milioane euro, in plus cu 36,1% comparativ cu anul precedent, iar cele din servicii au crescut cu 6,4% in conditiile unei piete in scadere cu aproximativ 20%. In acelasi timp, EBITDA a atins 66,1 milioane euro, suma tripla fata de 2008, cand aceasta a fost de 22,5 milioane euro.

Compania a incheiat 2008 cu un EBITDA pozitiv de 22,5 milioane euro, la venituri de 311 mil. euro, dublu fata de 2007.

"Avand in vedere contextul unui mediu economic instabil si al unei piete saturate si deosebit de competitive, ne declaram foarte multumiti de performanta companiei in ultimul an. Evolutia pozitiva a Cosmote Romania reflecta o planificare corecta a business-ului si abilitatea de a ne adapta si reactiona intr-un mediu dificil. Rezultatele inregistrate in 2009 ne permit sa facem fata mai bine provocarilor din 2010, an in care ne vom concentra pe segmentul corporate si pe piata serviciilor in banda larga", a declarat Konstantinos Apostolou, CFO Cosmote Romania.

Venitul mediu pe utilizator (ARPU) a fost de 5 euro, o valoare stabila in comparatie cu anul anterior.

In cursul celor cinci ani de cand activeaza pe aceasta piata, Cosmote a realizat investitii de peste 680 milioane euro. In continuare, operatorul are in plan sa investeasca si sa isi dezvolte activitatile concentrandu-se pe extinderea cotei de piata si pe imbunatatirea performantei financiare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri