1 / 4

Ce poti face in Africa, in afara de fotografiat elefantii?

Desi multa lume se gandeste doar la animale salbatice si saracie cand spune “Africa", continentul ofera multe atractii cu potential turistic, in afara de celebrele safari-uri. In plus, situatia politica si sociala din statele nord-africane, ca Egiptul sau Libia, a redus interesul turistilor pentru aceste zone.

Unii oameni de afaceri din Romania au aflat deja despre aceste bijuterii ascunse ale civilizatiei din inima Africii si profita din plin, dupa cum o spun chiar autoritatile locale.

“De cand ocup acest post in cadrul Guvernului, am intalnit multi oameni de afaceri interesati de cultura noastra si de frumusetile locale. Ma bucur cand vin romani, deoarece am ocazia sa imi exersez limba romana, pe care am invatat-o in cei patru ani petrecuti la studii in Bucuresti”, marturiseste Jackson Kaino Bethwel, seful biroului de presa al primului ministru kenyan, Raila Odinga.

El a adaugat ca turistii trebuie sa vina in Africa, constienti de frumusetile naturale, dar si de diferentele culturale si legislatia in vigoare.

La vanatoare de lei, elefanti si girafe

Daca in unele tari africane, cum ar fi si cazul Kenyei, vanatul animalelor este interzis de lege inca din 1977, pentru o mai buna gestionare a braconajului, exista si zone in Africa unde cei interesati de astfel de activitati pot participa la excursii specifice.

Astfel, pentru cei mai curajosi si dornici de adrenalina pura, sunt agentii de turism locale care ofera pachete pentru vanatorii impatimiti. Printre tarile in care se pot vana lei, bivoli, elefanti, leoparzi, antilope, hipopotami sau chiar girafe, in functie de conditiile impuse de lege in fiecare zona, se numara Zimbabwe, Botswana, Tanzania si Zambia.

"La noi nu se poate vana, dar turistii au optiunea de safari, unde pot vedea de aproape animalele, pasarile si pot face fotografii incredibile. Daca se cazeaza in apropierea unui trib, pot incerca sa ceara permisiunea capeteniilor pentru a-i urmari pe localnici cand vaneaza, dar numai prin intermediul ghizilor, pentru a nu aduce ofense sau a deranja", a spus Betwel.

O alta activitate mai putin cunoscuta pentru turistii europeni este vizitarea si chiar cazarea in satele populatiilor bastinase, din nou, cu precizarea ca astfel de excursii se fac numai in anumite localitati si exclusiv cu acordul autoritatilor locale.

Dintre multitudinea de civilizatii uimitoare, desi primitive in ochii occidentalilor, masai este de departe, printre cele mai interesante.

De la dans cu bastinasii la tocanite cu nuca de cocos

Bucataria africana este variata, in functie de zona si este colorata, ca si stilul vestimentar al localnicilor. Influentele coloniale se fac simtite si astazi, in majoritatea statelor africane.

Specialitatile gastronomice ale Zanzibarului le constituie, in general, fructele de mare: homar, creveti, caracatita, crabi, calmar, peste. Nuca de cocos este prezenta in foarte multe feluri de mancare, precum si diferitele mirodenii ce se cultiva in aceasta regiune: ciusoare, chimen, piper negru, miez de nuca, sofran, potrivit site-ului agentiei de turism J'info Tours.

Felurile traditionale cele mai iubite si usor acceptate de turistii care vin in Kenya includ: fructe de mare, vanat sau Nyama Chomu, un fel traditional de mancare din carne de vita sau de oaie la cuptor. O alta mancare foarte apreciata este Kuku Chomu, pui la cuptor cu legume foarte si garnitura de orez, sau chapati, un fel de clatita din aluat de paine. Githery este un amestec de fasole si porumb. Vegetarienii convinsi pot opta pentru Irio, un fel specific tribului Kikuyu, alcatuit din cartofi, fasole, porumb si alte legume, informeaza Invia.ro.

Ca desert, aveti la dispozitie fructe exotice proaspete - papaya, banane, mango, nuci de cocos, pepeni sau guave.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri