1 / 12

Deveau, Clifford Chance: Fara citit, viata se scufunda in conferinte si e-mailuri

Kevin-Paul Deveau (foto), senior associate in cadrul casei de avocatura Clifford Chance spune ca nu si-a imaginat vreodata ca va renunta la hartie, in favoarea suportului digital. „Nu am crezut niciodata ca voi trece pe dispozitive electronice. Am preferat intotdeauna hartia. Tinand o carte in mana, un ziar sau o revista este, intr-o mare masura, mult mai real decat cititul pe dispozitivele electronice”, sustine Deveau

Comoditatea este principalul motiv pentru care avocatul a facut trecerea la suportul digital. „Posibilitatea de a descarca cea mai recenta editie Financial Times sau The Economist la scurt timp dupa publicare sau accesarea acestora ori de cate ori am un moment liber si, mai mult decat atat, posibilitatea de a descarca o carte recomandata de un prieten - la numai cateva click-uri distanta sunt cateva din avantajele pe care mi le ofera acest tip de suport.

Pentru un expat, confortul devine totodata un factor esential cand vine vorba de lectura. „Atunci cand sunt la Londra, nu trebuie sa merg foarte mult pentru a gasi o copie a publicatiei Financial Times sau pentru a citi o carte despre politica britanica. Insa atunci cand ma aflu si sunt stabilit intr-o tara unde nu se vorbeste nativ limba engleza, nu poti gasi mereu ceea ce cauti, iar Amazon este extrem de util. Ai practic acces la orice iti doresti”, spune el.

Amazon Kindle si iPad, gadget-urile care il tin mereu conectat

Detine un Amazon Kindle si o tableta iPad cu ajutorul carora rasfoieste paginile publicatiilor si ale cartilor preferate: „Cartile mi le procur de pe site-ul Amazon.com, care pot fi citite la fel de usor si pe iPad cu ajutorul aplicatiei Kindle. Cumpar ocazional si din libraria online a Apple, dar selectia cartilor nu este la fel de buna ca pe Amazon”.

Desi ocupat in majoritatea timpului, Kevin-Paul Deveau nu simte ca citeste mai mult cu ajutorul noilor tehnologii. „Un lucru este sigur: daca nu as avea la indemana suportul digital mi-ar fi foarte greu sa gasesc carti bune in limba engleza in timp ce calatoresc. Fara ajutorul Kindle sau iPad nu as citi probabil la fel de mult cum o fac acum”.

Ultima carte citita a fost „1000 Years of Annoying the French” de Stephen Clarke: „Eram in cautarea unor sfaturi, indrumari si sugestii”, sustine expatul. In prezent, „rasfoieste paginile digitale” ale „The Parnership: a History of Goldman Sachs”, scrisa de Charles Ellis.

"Cititul pentru mine este totul sau nimic"

Deveau spune ca aloca zilnic, in medie, doua ore de lectura ziarelor preferate, revistelor dar si cartilor.

„Cititul pentru mine este totul sau nimic. Este o sarcina si o activitate personala care iti consuma timp intr-o epoca in care nimeni nu il poate risipi. Am neglijat lectura pentru cateva luni si am spus ca nu voi mai face niciodata asa ceva. Cititul ma deconecteaza, ma face sa gandesc din alta perspectiva si sa reflectez. Fara aceasta, viata mi se pare ca se scufunda in conferinte, emailuri, intalniri, mese, etc.”

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri