11 / 12

Wizz Air: Daca nu locuiesti in Romania, achizitia de e-books in romana e solutia perfecta

Veselin Milicici (foto), regional marketing manager in cadrul companiei Wizz Air, abia se obisnuieste cu suportul digital de citire a cartilor dupa ce in urma cu o luna si-a achizitionat o tableta iPad cumparata din retailul traditional, intr-una dintre calatoriile sale.

“Nu am fost un mare fan al suportului electronic si inca ma obisnuiesc cu ideea. Intr-adevar, este mai practic. Mai ales daca nu locuiesti in Romania, achizitia online de e-books in limba romana e solutia perfecta".

Totodata, managerul Wizz Air sustine ca daca munca iti impune calatorii frecvente, folosirea unui suport electronic pentru citit este mult mai avantajos: “Pana acum luam cu mine 2,3 carti care erau atat grele cat si voluminoase. De cand am trecut pe varianta digitala am cu mine permanent 20, 30 de carti.

De asemenea, mai ales in cazul literaturii de specialitate, un avantaj clar este dat de modul in care se pot face insemnari, notite si mai ales de conectivitatea instantanee la internet si la alte referinte legate de un anumit subiect”, explica el.

Cumpara cartile de pe elefant.ro, de la Polirom sau Nemira

„Fiind inca un incepator nu am o lista foarte lunga de furnizori. Pentru Romania folosesc elefant.ro dar am observat cu placere ca atat Polirom cat si Nemira au o sectiune de ebook. Majoritatea insa vin de pe amazon.com si ibooks. Unele mi le mai imprumuta prietenii, in format electronic”, sustine Veselin Milicici

Managerul spune ca citeste mai multe carti si ca prefera libertatea de a le alege in functie de starea de spirit. „Niciodata nu citesc o singura carte. Imi place libertatea de a alege in functie de starea de spitrit, asa ca in general am cate 2, 3, 4 carti incepute”.

Ultima carte citita de regional marketing managerul Wizz Air a fost „Cimitirul din Praga” al lui Umeberto Eco. In prezent, Veselin Milicici citeste “Sus in Aer” de Walter Kirn. „A fost si ecranizata, insa nu am apucat sa vad filmul. Din cate am citit in prefata autorului, se pare ca difera destul de
mult”.

Aloca lecturii maximum doua ore

Desi dedica intre 80-90% din timpul lecturii beletristice si spune ca nu are un gen preferat, managerul este de parere ca sunt momente in care citeste carti pe care nu le poate lasa din mana.

„Sunt si perioade un pic mai linistite. Daca ar fi sa fac o medie pe zi, cred ca dedic lecturii undeva intre una si doua ore pe zi.”

Printre cartile citite de care nu s-a putut „dezlipi”, se numara „Pendului lui Foucault” (Umberto Eco), „Un veac de singuratate” (Gabriel Garcia Marquez), „Razboi si Pace” (Lev Tolstoi), „Paradisul de dupa colt” (Mario Vargas Llosa), „Sexus” (Henry Miller), „Cu moartea-n suflet” (Jean Paul Sartre), „Falsificatorii de bani” (Andre Gide) sau „Peripetiile bravului soldat Svejk” (Jaroslav Hasek).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri