4 / 6

Eliza Rogalski, Tempo Creative Group: "Ne pierdem vremea pe chat, la o tigara, pe internet"

Eliza Rogalski (foto), CEO Tempo Creative Group, marturiseste ca a cautat intotdeauna sa nu creeze granite intre viata sa personala si viata profesionala, ceea ce o ajuta sa nu isi creioneze vinovatii inutile fata de propria persoana, atunci cand job-ul ii cere mai mult timp, sau atunci cand trebuie sa dedice mai multa energie familiei.

Caut insa ca, atat in viata profesionala cat si in cea personala, sa prioritizez lucrurile in care merita sa ma implic, iar asta ma fereste de supraincarcare inutila”, spune Eliza Rogalski.

Mai mult decat atat, ea crede ca nu este o chestiune de profesie, ci de personalitate. A putea sa le ai pe amandoua tine de structura omului, nu a meseriei pe care o practica sau a stadiului din viata profesionala pe care l-a atins.

La inceput era multa tensiune, recunosc. Cand iti incepi cariera si cand ai asteptari de la viata ta profesionala, ai tendinta sa devii dependent de munca, iar asta poate sa dauneze vietii personale si celor din jurul tau, care au nevoie de tine. Cred ca trebuie un efort de vointa nu pentru a alege intre cele doua, ci pentru a le avea pe amandoua”, sustine CEO-ul Tempo Creative Group.

De asemenea, ea considera ca prima greseala care duce la o tensiune intre viata personala si cea profesionala e chiar faptul ca oamenii stau la birou mai mult decat e nevoie, iar in Romania nu avem inca un cult al eficientei muncii.

„Ne pierdem vremea pe chat, la o tigara, pe internet, la o barfa mica. Daca aduni timpul pe care il investesti in tot felul de inutilitati iti rezulta niste ore bune in fiecare saptamana, ore pe care le-ai putea petrece invatand ceva nou, stand cu familia sau ascultand muzica”.

La aceasta se adauga, in opinia sa, si faptul ca tindem sa luam cu noi acasa problemele de la serviciu, sa nu vorbim cu cei din jur : „Le iei cu tine acasa, le tii in suflet, te inchizi in tine, nu mai comunici. Cine ar putea sa stea multa vreme langa un astfel de om?”.

Munca acasa reprezinta o alta greseala. „Sigur, pot exista exceptii legate de urgente ale unor proiecte, dar a munci constant acasa este o greseala nu doar fata de tine, ci si fata de cei din jur”.

In materie de sfaturi, Eliza Rogalski subliniaza un singut aspect: „gasit-va si urmati-va pasiunea. Asa o sa stiti sigur ca o sa fiti oameni fericiti si la serviciu si acasa”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri