6 / 9

George Barbulescu, Axion Project Bureau: Think Big

Omul de afaceri George Barbulescu (foto), care conduce compania olandeza Axion Project Bureau, specializata in dezvoltari urbanistice si lucrari de infrastructura, recomanda oricarui manager cartea “Think Big”, scrisa de Donald Trump si Bill Zanker. Barbulescu a citit cartea in anul 2008, in traducere olandeza, la recomandarea sotiei sale.

“Mi-a intarit convingerea ca mare parte din succes in tot ce faci se bazeaza pe echipa cu care lucrezi. O faceam deja de multi ani, dar e foarte bine pentru increderea in ceea ce faci sa ai o «confirmare» de la cineva care se bucura de autoritate in domeniu. Respecta angajatii, motiveaza-i, ajuta-i sa scoata ce-i mai bun din ei si vei atinge ce ti-ai propus”, explica Barbulescu.

In ceea ce priveste partenerii de afaceri, cartea l-a ajutat “serios”. “Mi-am argumentat foarte solid ce vreau sa fac si asa am atras in planurile mele parteneri de afaceri. Si aici cartea a subliniat aspectul «respect» pe care l-am urmat destul de strict”, arata el.

Alte lecturi despre leadership pe care el le recomanda sunt “The Magic of Thinking Big”, de David J. Schwartz, “The 21 Irrefutable Laws of Leadership”, de John C. Maxwell, “Create Your Own Future”, de Brian Tracy, “More Time, Less Stress - How to Create Two Extra Hours Every day”, de Judi James si “Forta inteligentei emotionale”, de Steven J. Stein si Howard E. Book.

“Lectura acestor carti ajuta un manager sa fie «focusat», ii pune la indemana ustensile si metode verificate in practica, deci de succes. Nu mai trebuie sa inventezi «roata», e deja inventata, testata si functioneaza! Trebuie doar sa o «preiei», mai spune Barbulescu.

George Barbulesu a emigrat in Olanda in 1989 si, de-a lungul anilor, a fost consultant al primariilor din Amsterdam, Utrecht si Haga pentru proiecte precum The Hague New Central sau Amsterdam Central Station, director de proiect in cazul aeroportului Schiphol din Amsterdam, in prezent fiind membru al Insitutului Regal al Inginerilor din Olanda.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri