7 / 9

Adrian Erimescu, Imobiliare.ro: Ghidul implinirii

Cartea de leadership preferata a lui Adrian Erimescu (foto), general manager al portalului imobiliare.ro, este “Ghidul implinirii”, de Robin Sharma, pe care a citit-o in luna septembrie, anul trecut. Volumul i-a fost recomandat de un prieten, cu care a fost apoi si la conferinta sustinuta de Robin Sharma la Bucuresti.

Este o carte plina de idei simple, dar puternice, argumenteaza Erimescu. Cateva i s-au intiparit bine in minte: leadership este despre cum iti faci treaba cand nimeni nu te urmareste; felul in care te ocupi de lucrurile marunte dicteaza felul in care tratezi lucrurile importante; disciplina de a face mici progrese zilnice duce la rezultate uimitoare in timp; si preferata sa, “ardeti corabiile” - daca iti pui in minte sa faci ceva, mergi pana la capat ca si cand nu exista cale de intoarcere.

“Incerc sa aplic zi de zi aceste idei, pentru ca se suprapun cu propriile valori. Perseverenta este deja in ADN-ul companiei, suntem o companie «incapatanata» si odata ce ne-am propus ceva, mergem pana la capat. Fiecare om din firma are ca obiectiv sa fie cel mai bun din industrie in ceea ce face, in microuniversul sau si doar stiind unde ne este locul putem sa avem mereu in minte rezultatele pe care vrem sa le atingem”, explica seful imobiliare.ro.

Alte carti pe care managerul le recomanda sunt “Jack, dintr-o bucata” ("Jack - Straight from the Gut"),”Screw It, Let's Do It” ("Lectii din scoala vietii") si “ The Facebook Effect”, pe care o citeste in prezent. “Pentru mine, aceste lucrari sunt foarte importante: gasesc mereu idei noi, ma inspira, dar imi si valideaza trairile si propriile conceptii despre leadership. Ba mai mult, cred ca pentru toti colegii din companie ar trebui sa fie importante”, afirma Erimescu.

Periodic, el trimite managerilor de departamente o lista pe care sa o completeze cu cartile pe care si le doresc fiecare pentru echipa lui si pe care compania sa le comande. In plus, Erimescu mai ofera carti cadou la sedintele de departament. “Si asa, incet-incet se contureaza minibiblioteci in fiecare birou. Dar satisfactia este cand sunt citite”, arata el.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri