6 / 7

Uniqa Asigurari

In caz de dauna totala (avarii sau furt), daca valoarea pagubei este mai mare sau egala cu suma asigurata, valoarea despagubirii, incluzand prestatiile suplimentare, este diferenta dintre valoarea autovehiculului la data producerii evenimentului asigurat si valoarea ramasa (epava).

Valoarea autovehiculului la data producerii evenimentului asigurat, se identifica din cataloagele de specialitate (Eurotax, Schwacke etc.) sau, in lipsa acestora, din listele de preturi de la dealerii autorizati, pentru un autovehicul similar cu cel asigurat (marca/ tip/model, vechime, nr. km parcursi, dotari, etc).

La daune majore, cu valori apropiate de dauna totala (75% din suma asigurata), partile pot conveni asupra modalitatii de rezolvare a daunei, inclusiv prin considerarea oportunitatii valorificarii autovehiculului avariat (epava) si a utilizarii sumelor rezultate in despagubirea acordata. Din suma datorata se scade valoarea epavei.

Pentru toate cazurile prezentate in acest slide, despagubirea trebuie facuta in 15 zile de la depunerea tuturor actelor cerute de asigurator. (Uneori perioada se prelungeste din fel si fel de motive gasite de asigurator sau atunci cand asiguratorul considera ca este frauda).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri