2 / 5

La SOCP, schimbarea actionariatului a ridicat rata de crestere a profitului

Compania portuara din Constanta, Socep a inregistrat in prima jumatate a anului un profit de 5,44 milioane de lei (1,46 mil. euro) o data cu schimbarea actionariatului in 2008, dupa ce in S1 2007 obtinuse un profit de doar 0,16 milioane de lei.

Veniturile totale au fost de 31,55 milioane lei, in crestere cu 64% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Compania este in prezent tranzactionata pe bursa la multipli de evaluare atractivi, valoarea P/E fiind de 14,51. La finalul anului 2006 valoarea P/E era de 43, iar in anul 2007 de 30. De la inceputul anului, actiunile SOCP au crescut cu 36,57%.

Dinamica buna a cifrei de afaceri si a profitului net a fost sustinuta de cresterea traficului portuar si de majorarea volumului de activitate, de actualizarea tarifelor practicate si de aprecierea euro in raport cu leul.

In prezent, Grupul DD Constanta detine 31,31% din actiunile Socep Constanta. Capitalul social al Grupului DD a fost constituit prin divizarea unei parti din patrimoniul companiei Celco. Producatorul de BCA, Celco Constanta, si-a transferat pachetul de 31,32% din actiunile detinute la Socep catre Grupul DD Constanta.

Conform declaratiilor in presa ale presedintelui Celco, investitia in actiunile Socep este considerata una de portofoliu, eventual o propunere de preluare urmand sa fie facuta in functie de evolutia actiunilor companiei, potrivit raportului. Achizitiile realizate de Celco, dar si rezultatele financiare obtinute de companie in ultima perioada au condus la aprecierea titlurilor SOCP la bursa.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri