4 / 5

Pana la finalul anului nu exista recomandari pentru investitii bune in actiuni

“Din punct de vedere fundamental sunt companii care arata bine, atat prin prisma indicatorilor de evaluare, cat si in ceea ce priveste perspectivele pentru anii urmatori”, a declarat, pentru Wall Street, Andreea Ciobanu, head of research la Intercapital.

In contextual actual, analista nu crede ca se poate vorbi de recomandari pentru investitii bune in actiuni pana la finalul anului. Actiunile care au reusit sa scape de scaderile create de criza financiara sunt putine si, din pacate, nici structura pe sectoare a emitentilor listati pe piata reglementata nu este un care sa permita actiuni de refugiu pentru situatia actuala.

In cazul in care trendul de crestere se va relua la Bursa de la Bucuresti, cele mai interesante achizitii, in opinia specialistei, vor fi actiunile lichide, care au suferit deprecieri importante, se tranzactioneaza la multipli atractivi si prezinta un risc mai scazut de investitie.

“Dupa o analiza detaliata a riscurilor cred ca multi din cei 67 de emitenti listati pe piata reglementata vor oferi surprize placute din punct de vedere financiar si in anii urmatorii”, scrie Andreea Ciobanu in Puls Capital.

Chiar daca structura emitentilor listati la BVB nu este una foarte reprezentativa, spune aceasta, nu trebuie uitat de gradul de dezvoltare actual din Romania si de faptul ca de la nivelul de acum exista un potential de crestere foarte mare pe anumite sectoare economice.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri