1 / 4

Portughezii ridica miza la dobanzile pentru depozitele in lei

Bancile de pe piata locala vor concura puternic in urmatoarea perioada pentru depozitele clientilor, castigatoare urmand sa fie cele care vor putea sa ofere randamente real pozitive cat mai ridicate. Dobanzile la depozitele in lei trebuie sa creasca pe termen scurt la aproximativ 10%, in conditiile in care rata inflatiei va urca la 8% la finele anului, iar statul impoziteaza castigurile din dobanzi cu 16%.

Unele banci au inceput deja sa anunte majorari la nivelul dobanzilor platite pentru plasamentele in lei, in piata bancara existand cativa jucatori care ofera dobanzi de 8% sau chiar mai mari.

Majoritatea bancilor recompenseaza clientii care au realizat plasamente in lei la termen cu dobanzi ce variaza intre 7% si 7,5%, insa rata anuala a inflatiei se situa in luna iulie la 7,14% ca urmare a majorarii cotei TVA de la 19% la 24%.

Portughezii aflati la conducerea Millennium Bank Romania au decis recent majorarea dobanzii platite pentru depozitele in lei cu scadenta la trei luni pana la 8,75% in cazul in care plasamentul este constituit prin intermediul serviciului de internet banking, si de 8,5% daca depunerile se fac la sucursalele bancii. “De peste un an, Millennium Bank reprezinta una dintre cele mai bune optiuni de pe piata pentru clientii care vor sa economiseasca. Majorarea dobanzii la depozitele la termen pe trei luni se inscrie in strategia noastra”, sustine Eliza Erhan, director de dezvoltare a produselor de retail in cadrul bancii.

Clientii dispusi sa isi asume riscuri ceva mai mari pot opta chiar si pentru a isi plasa banii intr-un pachet mixt oferit de portughezii de la Millennium, format dintr-un depozit in lei cu scadenta la 3 luni cu o dobanda de 10% si un plasament intr-un fond de investitii cu risc moderat.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri