3 / 5

Finantarea prin CAN-ATS

CAN-ATS este un sistem de finantare si tranzactionare organizat de BVB, autorizat in anul 2010. Isi propune sa aduca in atentia investitorilor companii mici si mijlocii, dinamice, cu potential de crestere; fara restrictii privind dimensiunea, vechimea, numarul de actionari.

CAN-ATS este dedicat in principal companiilor mici si mijlocii, carora le poate oferi posibilitatea de a deveni cunoscute in mediul pietei de capital, de a obtine finantare de la cateva sute de mii la cateva milioane de lei si de a creste pe piata bursiera pentru a promova ulterior pe Piata Reglementata a BVB.

Pasi de listare pe CAN - ATS

Transformarea in societate pe actiuni (daca este cazul)
Hotararea formala a organului statutar privind tranzactionarea actiunilor in cadrul ATS
Alegerea unui intermediar financiar autorizat sau consultant (nu este obligatoriu)
Pregatirea documentatiei (document de prezentare, informatii financiare)
Contract cu Depozitarul Central
Inregistrarea valorilor mobiliare la CNVM
Admiterea actiunilor la tranzactionare pe ATS
Inceperea tranzactionarii

Emisiunea de obligatiuni reprezinta o alta modalitate de finantare prin intermediul pietei de capital, obligatiunile corporative fiind inca insuficient utilizate in tara noastra comparativ cu Europa Centrala si de Est.

Spre deosebire de banci care ofera finantare pe termen scurt si mediu, obligatiunile sunt alternativa finantarii pe termen lung. Pentru companiile listate, exista posibilitatea conversiei in actiuni la scadenta.

In plus, finantarea prin obligatiuni nu aduce modificari in structura actionariatului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri