1 / 4

Lucian Anghel, presedinte BVB: Tinta anului viitor este sustinerea programului de privatizare al statului

Conform previziunilor macroeconomice, atat la nivel global, cat mai ales in zona euro, anul 2013 este marcat de incertitudini, sustine Lucian Anghel, presedintele Bursei de Valori Bucuresti, care spera ca vor fi cat mai putin resimtite de piata de capital locala.

„Speram ca anul 2013 sa aduca mult asteptatele IPO ale unor companii importante de stat, al caror exemplu sa fie urmat de listari din mediul privat, asa cum s-a intamplat in cazul Poloniei. Pe langa climatul macroeconomic, participantii la piata ar trebui sa fie influentati in mod pozitiv de pasii importanti care se vor face in cerintele de uniformizare a cadrului legislativ la nivel european in domeniul pietei de capital”, a declarat Anghel pentru Wall-Street.ro/.

Dupa nivelul scazul al lichiditatii din 2012, in anul viitor aceasta ar trebui sa creasca, daca BVB si brokerii vor aduce la cota bursei companii noi, de stat sau private, dar si daca vor fi respectate criteriile de transparenta si adoptate principiile de guvernanta corporativa.

„Obiectivele BVB pentru 2013 sunt strans legate de cei 8 piloni strategici ai BVB, insa este adevarat ca tinta anului este sustinerea Programului de Privatizare al Statului si incheierea cu succes a ofertelor publice. De asemenea, in atragerea de emitenti privati si investitori de retail, eforturile noastre impreuna cu cele ale brokerilor vor fi orientate atat catre educarea acestora cat si catre activitati de marketing targetate”, a declarat Anghel.

In ceea ce priveste companiile deja listate la bursa, BVB va continua trainingul in guvernanta corporativa in scopul cresterii gradului de aderare la Codul de Guvernanta Corporativa al BVB.

„Pe parcursul anului vom lucra cu autoritatile, think-thank-urile locale si asociatiile profesionale astfel incat sa facem din piata de capital din Romania o parghie reala de sustinere a cresterii economice pe baza asigurarii de finantare atat prin listari, cat si prin emisiuni de obligatiuni corporative”, a explicat presedintele BVB.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri