1 / 4

Numarul tranzactiilor de M&A cu implicare private equity creste

In prezent, 52% dintre cei intervievati cred ca numarul tranzactiilor de M&A cu implicare din partea firmelor de private equity va creste comparativ cu anul
trecut – in special in Scandinavia (+2,7%), Germania (+2,4%), Polonia (+1,9%) si chiar restul regiunii Europei Centrale si de Est (+1,5%). Perpectivele economice usor optimiste din aceste tari au o contributie pozitiva.

Investitorii se asteapta ca cea mai mare activitate sa aiba loc in domeniul farmaceutic si al serviciilor de sanatate, bunuri de consumsi retail, sectorul energetic si de utilitati, IT si telecomunicatii. "In anii urmatori, aceste sectoare promit cresteri stabile sau un plus de tranzactii din diverse considerente.

Astfel companiile de private equity vor avea oportunitatea de a achizitiona tinte companiile de private equity vor avea oportunitatea de a achizitiona tinte profitabile", explica expertii Roland Berger.

Pe de alta parte, in tarile sever afectate de criza euro – in special Grecia (-1%) Franta (-0,7%), Spania/Portugalia si Italia (-0,6%) – activitatea fondurilor de private equity este, in mod nesuprinzator, asteptata sa scada, insa nu foarte abrupt.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri