3 / 4

Isi revine piata de private equity? Care sunt perspectivele sectorului european in 2013

In 2013, investitorii de private equity se vor concentra mai mult pe dezvoltarea companiilor din portofoliul lor. In acest scop vor lua atat masuri strategice (39% dintre respondenti) cat si operationale (36% din raspunsuri). Masurile financiare precum refinantarea sau recapitalizarea sunt relevante doar pentru 26% dintre cei intervievati, intrucat efectele produse de acestea sunt limitate, in contextul actual.

Astfel, doua treimi dintre investitori cred ca modelul de business al fondurilor de private equity va trebui reexaminat pentru a se asigura sustenabilitatea pe termen lung.

"Criza financiara ne-a aratat ca anumite ajustari sunt necesare. De exemplu, managementul pasiv de portfoliu nu mai este sustenabil pe termen lung. Firmele de private equity trebuie sa se bucure de oportunitate si sa implementeze o abordare mai activa de gestionare a companiilor din portofoliul lor. Acest fapt le va ajuta sa se adapteze mai bine la noile conditii de piata si sa fie in consecinta mai bine echipate pentru alte crize viitoare", incheie consultantii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri