1 / 4

Proiectul va viza, initial, un public sigur din licee si facultati

Presedintele Asociatiei Brokerilor si vicepresedintele BVB, Dan Paul, a declarat, pentru Wall-Street, ca institutia va incepe un program care sa popularizeze ideea de piata de capital la nivelul oamenilor simpli, la propunerea noului director general, Anca Dumitru.

Astfel, in fiecare miercuri, intre orele 9:45 si 10:30, Bursa va fi deschisa “pentru oricine”, incepand cu saptamana viitoare sau cel tarziu peste doua saptamani.

“Incercam astfel sa ne apropiem de omul simplu. In fiecare miercuri deschidem bursa pentru oricine. Cine este interesat poate veni miercurea, poate asista la deschiderea sedintei, se plimba prin institutie, intr-un cadru organizat, cu un broker care sa explice despre ce e vorba”, a declarat Dan Paul, pentru Wall-Street.

Pentru inceput, proiectul va viza tinte sigure, precum licee sau facultati, pentru o promovare intensa.

"Este o initiativa prin care ne propunem sa aducem Bursa de Valori mai aproape de investitori. BVB isi va deschide portile pentru public, pentru aproximativ o jumatate de ora, la deschiderea sesiunii de tranzactionare. Accesul va fi posibil pe baza de inscrieri, locurile fiind limitate. Vizitatorii vor avea prilejul de a asista la comentariile deschiderii pietei. Un coleg din cadrul BVB va face o scurta prezentare a operatiunilor bursiere, dupa care, vizitatorii nostri vor avea ocazia sa cunoasca un broker, sa puna intrebari, sa se familiarizeze cu investitia pe Bursa", a declarat, pentru Wall-Street, Anca Dumitru, directorul general al Bursei din Bucuresti (foto).

“Dupa ce popularizam acest eveniment, vom incerca sa introducem Bursa intr-un ghid al Bucurestiului. Sa stie orice om ca bursa poate fi vizitata, chiar ca un muzeu, la un moment dat”, a mai spus Dan Paul.

Chiar daca pentru inceput va fi mai greu si se va munci mult pentru a a atrage oameni, vicepresedintele BVB este sigur ca vor fi foarte multe persoane interesate.

De asemenea, Anca Dumitru crede ca trebuie folosita aceasta perioada de activitate mai redusa si pentru pregatirea investitorilor potentiali, "pentru a se familiariza cu piata, de acum, astfel incat sa fie deja prezenti in piata in momentul, pe care il asteptam cu totii cu infrigurare, in care Bursa va reveni pe un trend crescator", a explicat aceasta.

Adi Lupsan, directorul adjunct al Intercapital Invest, considera intiativa laudabila. “Este un proiect curajos, dar nu stiu daca o sa aiba consecinte imediate. Daca s-ar face asta pe un context pozitiv, cu siguranta efectele ar fi altele. Dar este o initiativa laudabila, ce creeaza o legatura intre public si potentialii investitori. Poate unul din defectele bursei a fost deschiderea modesta catre exterior, cel putin pana acum”, a declarat acesta, pentru Wall-Street.

Marcel Murgoci, director de tranzactionare la EstInvest, considera initiativa o strategie de imagine a Bursei, dar nu se asteapta la rezultate concrete. “Este o politica de marketing adresata investitorilor care vor sa vada cum lucreaza oamenii la bursa, ce se intampla acolo. Dar nu stiu cum va ajuta asta cresterea lichiditatii sau a numarului de companii”, sustine acesta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri