1 / 5

Lichiditatea a scazut cu 15 mil. euro fata de saptamana anterioara

Lichiditatea pietei de actiuni s-a comprimat semnificativ in saptamana 31 august - 4 septembrie, cu 37%, pana la 100,71 milioane lei (23,79 milioane euro), dupa ce in saptamana precedenta schimburile insumasera 160,97 milioane lei (38,18 milioane euro).

In schimb, Bursa a fost animata in ultima saptamana de tranzactiile cu instrumente financiare cu venit fix, care au insumat 90,13 milioane lei, cel mai mare rulaj fiind realizat cu titlurile de stat.

Capitalizarea pietei reglementate a BVB a coborat cu 4% in ultima saptamana, la 74,87 miliarde lei (17,64 miliarde euro), de la 78 miliarde lei (18,5 miliarde euro) la finalul saptamanii anterioare.

"Bursa a inceput saptamana cu cateva sedinte de corectii, induse de un sentiment general in piata ca dupa sase luni de aprecieri puternice este normala si o scurta perioada de scaderi, fara un flux de stiri negativ insa, bursele si-au revenit usor pe final de saptamana", arata raportul. saptamanal de analiza al casei de brokeraj Intercapital Invest.

Totodata, analistii Intercapital considera ca revenirea din a doua parte a saptamanii poate fi pusa pe seama unei prudente mai mari la vanzare, in conditiile in care investitorii isi pastreaza optimismul in privinta mentinerii unei ponderi mai mari de actiuni in portofoliu.

Pe de alta parte, analistii de la Prime Transaction sustin ca actualul context din pietele internationale este unul de asteptare, in conditiile in care "opinia care se bucura de cea mai mare raspandire este aceea ca este posibil ca avansul puternic inregistrat de burse din luna martie si pana acum sa nu mai fie acoperit de potentialul de revenire a economiei".



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri