2 / 4

Strategie de criza

Managerul KD Capital Management spune ca in strategiile firmei se aflau si proiecte de consultanta pentru emitenti in vederea listarii, dar acestea sunt incetinite de incertitudinea din piata.

“Multi manageri au apelat in trecut cu incredere la instrumentele bancare pentru a isi finanta afacerea, fara sa ia in calcul si variantele oferite de piata de capital, desi partea de garantare este mult mai flexibila. Cand business-ul mergea, era foarte reticenti cu ideea de a imparti din actiuni cu altii iar acum, desi au probleme inca nu vor sa discute acest aspect, in ciuda beneficiilor pe care le ofera finantarea prin bursa – costuri mai reduse, flexibilitatea calendarului, garantii mai reduse”, explica Enache.

In ce priveste afacerea in sine, transparenta si constientizarea riscurilor au fost esentiale in ultimele luni.

“Am facut restructurari in firma, am redus personalul cu circa 40% iar cei care am ramas trebuie sa muncim mult mai mult, asumandu-ne mai multe responsabilitati. Era nevoie de o reducere a costurilor operationale in concordanta cu volumul tranzactiilor”, explica Enache.

Pe termen scurt, principala strategie a actionarilor este de eficientizare a activitatii, adaptate la nivelul echipei locale a grupului. Seful KD spune ca sunt idei si proiecte de anvergura in pregatire, dar perioada de incertitudine pe care o traverseaza piata franeaza orice incercare de concretizare.

Pe partea de clienti, focusul a fost de a ii mentine pe cei deja existenti si nu neaparat de a aduce altii noi, in lupta pentru a le apara activele.

“Platforma online vinde pe partea de brokeraj, dar pe conturile administrate vedem o mare oportunitate in conditiile in care estimam o crestere a pietei in anul viitor. Veniturile societatii sunt bazate si pe comisionul de success si faptul ca piata are un mare potential ne crestere ne face sa ne concentram atentia spre acest segment”, explica Silviu Enache.

Anul trecut, compania a avut un rulaj total de 10,6 milioane de lei si o cota de piata de 0,08%, situandu-se pe locul 64 in topul annual al brokerilor. In luna septembrie, KD a rulat 1,7 milioane de lei, ocupand a 55-a pozitie.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri