SAI Patria Asset Management urmează să înlocuiască SAI Tradeville Asset Management ca societate de administrare a fondului deschis de investiții ETF BET Tradeville. Operațiunea de preluare a administrării a fost avizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Strategia de investiții, structura și caracteristicile fondului nu se modifică în urma acestei tranzacții. Astfel, politica de investiții va rămâne neschimbată, fondul continuând să urmărească structura indicelui de referință BET, oferind investitorilor expunere pe companiile listate la bursă din structura acestuia și reinvestind dividendele.

SSIF TradeVille va rămâne implicată activ în proiect și va continua să fie market maker și participant autorizat pentru fond. Ulterior finalizării preluării, denumirea fondului se va modifica în ETF BET Patria-Tradeville reflectând parteneriatul dintre cele două companii. De asemenea, la momentul preluării de către SAI Patria Asset Management, Depozitarul fondului, comisionul de administrare precum și comisioanele de emisiune/răscumpărare aferente ETF BET Patria-Tradeville vor rămâne neschimbate.

În data de 7 aprilie (reprezentând termenul legal de 15 zile calendaristice de la publicarea notei de informare a investitorilor) emisiunea și răscumpărarea unităților de fond ETF BET Tradeville vor fi suspendate pentru o scurtă perioadă de timp, conform reglementărilor aplicabile, în vederea efectuării transferului complet al activelor și documentelor fondului către SAI Patria Asset Management. Perioada de suspendare se va încheia în momentul în care Autoritatea de Supraveghere Financiară autorizează modificările determinate de schimbarea administratorului în documentele fondului.

ETF BET Tradeville este o formă simplă și accesibilă de a investi în cele mai importante și lichide companii listate la Bursa de Valori București. Listat la Bursa de Valori București la rândul sau, fondul a debutat pe piața de capital în dată de 29 august 2012 la prețul de 5 lei/unitate. În prezent, ETF BET Tradeville se tranzacționează la bursă în jurul valorii de 14,6 lei/acțiune. În perioada care a trecut de la listare, ETF BET Tradeville a înregistrat un randament total de aproape 200%, echivalent unui randament mediu anual compus de peste 13%.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri