1 / 4

De la imobiliare la educatie

In urma cu un an, Bogdan Georgescu (foto) isi lua o vacanta de doua luni. Recunoaste acum ca s-a gandit chiar sa plece din tara si a vizitat mai multe orase pentru “a testa” daca ar putea locui acolo. A aparut apoi un proiect pe zona de educatie si a decis sa mai dea o sansa Romaniei. In toamna, a cedat oficial sefia companiei Colliers colegei sale, Ilinca Paun, desi procesul de succesiune incepuse cu un an inainte.

“Eram obosit. Dupa 15 ani de munca, in care n-am avut timp de nimic altceva, am simtit ca este momentul sa las pe altcineva in locul meu. Pentru o companie, este benefic sa schimbi din cand in cand seful. Eu deja ma repetam, era nevoie de cineva cu forte proaspete, dar care sa inteleaga si sa pastreze directia si valorile firmei”, povesteste Georgescu.

Asa ca si-a indreptat atentia catre educatie, unul dintre noile sale proiecte si parte a celor sase idei de afaceri numindu-se “Teach for Romania”, dupa modelul “Teach for America”, un proces educational care se defasoara in Statele Unite de 20 de ani.

Proiectul consta in atragerea celor mai buni absolventi de la cele mai bune facultati, pregatirea lor timp de cateva luni, pe perioada verii, si plasarea, pentru doi ani, in scoli publice. Romania ar urma sa fie a 20-a tara care aplica acest program, Bogdan Georgescu purtand deja discutii cu reprezentantii Ministerului Educatiei.

“Am vrut sa fac ceva nou in domeniul educatiei, sa «dau ceva inapoi». Chiar daca suna dur, locul in care te nasti determina succesul in viata. Nivelul de educatie iti determina sansele si sunt multe persoane care se nasc in cartiere marginase sau in orase slab dezvoltate, care merg la scoli nu foarte bune, cu profesori nu foarte bine pregatiti”, afirma el.

O componenta de baza a pregatirii absolventilor va fi cea a invatarii leadershipului, care lipseste cu desavarsire in sistemul de invatamant romanesc. Scopul final al proiectului "Teach for Romania" este ca fiecare elev roman sa primeasca o educatie de calitate si sa intre la facultatea la care isi doreste, astfel incat sa nu mai existe licee unde jumatate dintre elevi sa pice examenul de bacalaureat.

“Ceea ce s-a intamplat anul acesta la BAC este inadmisibil. Ma intreb oare daca directorii liceelor unde au picat toti elevii au demisionat? Cred ca asa ar fi fost corect”, este de parere Georgescu. El recunoaste insa ca situatia actuala este un factor care incurajeaza proiectul pe care il are in pregatire.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri