1 / 7

Ce prevede proiectul

Proiectul local se afla in dezbatere publica pana pe data de 24 mai, cand urmeaza a fi luata o decizie finala in privinta politicilor de interventii asupra fatadelor.

Proiectul presupune ca proprietarii de cladiri sa ia masuri pentru reabillitarea structural arhitecturala a cladirii . In cazul in care nu se iau masuri, autoritatile publice le vor transmite acestora obligatiile.

Pentru prima etapa a proiectului s-au indetificat ca zone prioritate bulevardele Lascar Catargiu, Calea Victoriei, Carol, Pache Protopopescu, Magheru, Balcescu, Bratianu, Regina Elisabeta si Kogalniceanu.

Pentru constructiile din zone protejate se interzice realizarea de suprafete vitrate de mari dimensiuni, utilizarea de materiale improprii, cum ar fi placajele ceramice sau culorile stidente care pot distruge omogenitatea zonei.

Bransamentele vor fi ingropate, antenele si cablurile TV nu vor fi dispuse in zone vizibile, montarea aparatelor de aer conditionat pe fatadele dinspre strada sunt interzise.

Proiectul mai prevede ca pentru fatade sa fie utilizate doar tonuri neutre, deschide de gri, bej, galben si alb.

Cine va plati?


Proiectul prevede ca finantarea reabilitarilor va fi asigurata din fondurii proprii de detinatorii cladirilor. Exista insa si cateva exceptii printre care si Primaria sa asigure fonduri in limita bugetului in cadrul zonelor prioritare. Cheltuielile pot si preluate de Primarie, spre exemplu, daca detinatorii cladirilor fac dovada ca au un salariu sub salariul mediu net pe economie.

Cum este comentat proiectul?

Proiectul este privit ca o gura de oxigen necesara pentru infatisarea orasului, dar a starnit si mai multe nemultumiri in randul bucurestenilor in special ca urmare a unora dintre regulile impuse, interzicerea aparatelor de aer conditionat fiind unul dintre cele mai comentate aspecte. Ce spun bucurestenii, dar si producatorii de materiale de constructii, unul dintre domeniile care ar putea avea mai mult de munca in perioada urmatoare daca acest proiect este aprobat, aflati din slide-urile urmatoare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri