3 / 19

Bacau: 20.000 de panselute, cumparate cu 18.000 de lei

Peste 20.000 de panselute, care au costat 18.000 de lei, au fost plantate in aceasta primavara la Bacau. Autoritatile locale sustin ca nu s-au cheltuit prea multi bani de la buget pentru flori sau arbori, in conditiile in care primaria are propria pepiniera de 11 hectare.


Primaria Bacau nu a cheltuit prea multi bani de la buget in aceasta primavara pe florile de sezon sau arbusti ornamentali, sustin autoritatile locale, in conditiile in care pe spatiile verzi din municipiu s-au folosit aceiasi bulbi de zambile si narcise din anii anteriori. De asemenea, nici cei 700 de arbori si 30.000 de fire de gard viu nu le-ar fi costat nimic pe autoritatile bacauane, pe motiv ca ar fi fost produsi in propriile pepiniere.


"Singurii bani cheltuiti de la buget, 18.000 de lei, au fost pe 20.000 de fire de panselute, la care se adauga, evident, salariile angajatilor de la Sectia Spatii Verzi. De vreo noua ani avem propria pepiniera, care se intinde pe o suprafata de 11 hectare, unde producem tot materialul saditor si puietii de copaci pe care apoi ii plantam in oras. Crizantemele, care vor fi plantate la vara in oras, sunt tot aici produse, in serele sectiei", afirma purtatorul de cuvant al Primariei Bacau, Ionut Tomescu.


Totusi, autoritatile bacauane vor mai scoate bani de la buget in luna mai, atunci cand vor fi cumparate alte flori de sezon, insa nu au putut preciza ce sume vor fi cheltuite, sustinand ca acest lucru depinde de piata si de necesarul de plante.


Sursa foto: Panselute/Shutterstock.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri