1 / 5

Casa pe care ai cumparat-o are vicii ascunse? Ce poti face

"In cazul in care descoperiti probleme grave dupa data predarii, pentru o eventuala reziliere cu recuperarea avansului , aceste probleme trebuie sa faca parte din categoria de vicii ascunse care sa va impiedice sa folositi sau sa utilizati proprietatea in scopurile in care a fost achizitionata. In situaia in care apar astfel de probleme trebuie sa va adresati de urgenta, prin comunicari scrise de preferat vanzatorului, constructorului etc In cazul lipsei de reactie, aceste aspecte insa trebuiesc constatate de un expert pentru a putea fi folosit raportul lui in cazul unui eventual litigiu", a spus Elena Tsaliocoglu, customer service manager in cadrul Adama, intr-un LIVE chat cu cititorii Wall-Street.ro.


Asa cum am mentionat si mai sus problemele aparute trebuie sa fie de natura sa va impiedice sa folositi acea proprietate in scopul in care a fost achizitionata, o pata pe un perete de la infiltratie, chiar daca poate intra in categoria viciilor ascunse, nu poate reprezenta o cauza clara de anulare sau obiectul unei actiuni instanta.


De asemenea, potrivit Elenei Tsaliocoglu, termenele in care descoperiti aceste probleme sunt esentiale pentru o eventuala reziliere sau castig de cauza in instanta. Atat timp cat problema apare in termenul negociat sau prevazut de lege, aveti sanse de castig dar trebuie sa aveti grija si la termenul de prescr'+'iptie, si anume termenul de la care a aparut problema respectiva si in care va puteati adresa instantei pentru constatarea rezilierii si eventual returnarea avansului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri