3 / 4

Piata creditelor ipotecare va creste cu doar 10% in 2009

Desi in urma cu un an, Coldwell Banker estima ca in 2009 piata creditelor ipotecare va ajunge la o valoare de 8 miliarde de euro, dupa ce in ultimii ani crescut cu 65-75% pe an, estimarile de astazi s-a schimbat dramatic.

„Credem ca piata creditelor ipotecare va ajunge la 6 miliarde de euro in 2009, in scadere fata de estimarea initiala, insa cu 10% mai mult decat valoarea din 2008. Ne bazam pe cererea din piata, pe ansamblurile mari ce vor fi livrate, care au facut vanzari prin ante-contracte si care vor trebui inchise, cel mai probabil cu credite”, a explicat Andronache.

Cererea de credite ipotecare a scazut cu 50% in primul trimestru al acestui an fata de nivelul de la mijlocul lui 2008, cand criza inca nu se resimtea in Romania, insa in 2009 cererea va creste cu aproximativ 15%, potrivit unui studiu publicat recent de UniCredit Tiriac Bank.

Divizia CB Mortgage din Romania are un portofoliu de peste 60 de produse de creditare si a fost infiintata in iunie anul trecut, actionand ca un broker de credite si avand in prezent o echipa de cinci consultanti, cu experienta in domeniul bancar.

„Reusim sa sprijinim diviziile pilon ale companiei si cred ca aportul CB Mortgage la succesul unei tranzactii este de 20-30%. In ceea ce priveste aportul la intreaga cifra de afaceri, estimam ca in doi ani vom ajunge la 15% din totalul veniturilor Coldwell Banker Affiliates of Romania”, a incheiat Marius Andronache.

CB Mortgage Romania a incheiat parteneriate cu dezvoltatori ce detin portofolii de peste 2.500 de proprietati rezidentiale si cu mai multe banci locale.

La nivel global, compania de origine americana Coldwell Banker este detinuta in prezent de Realogy Corporation, unul dintre cei mai mari francizori din domeniul imobiliar la nivel mondial si acopera 47 de tari cu 3.600 de birouri.








Inapoi la articol

Setari Cookie-uri