2 / 5

Criza a crescut interesul dezvoltatorilor pentru cladirile verzi

In afara de proiectul The Lakeview, o alta cladire de birouri din Bucuresti incearca sa obtina certificatul BREEAM. Euro Tower (foto), cladirea dezvoltata de Cascade Group la intersectia Barbu Vacarescu cu bulevardul Lacul Tei, a fost evaluata si a primit recent un rating foarte bun, dar acesta nu a fost confirmat inca oficial de echipa BREEAM.

Euro Tower are o suprafata de 18.000 mp, desfasurata pe 18 etaje, si a absorbit o investitie de circa 60 milioane de euro. Cladirea este inchiriata in proportie de 85% si va fi finalizata in luna decembrie, dorindu-se a fi prima cladire finalizata cu rating BREEAM, dupa cum declara Alex van Breemen, general manager al Cascade Group.

„Interesul dezvoltatorilor pentru certificatul BREEAM a crescut in perioada de criza, intrucat acestia incearca sa construiasca proiecte cat mai atragatoare pentru investitori si pentru chiriasi. Chiar daca o cladire cu rating BREEAM necesita costuri de constructie mai ridicate, variind in functie de ratingul obtinut, pe termen lung costurile sunt economisite pe partea de energie, apa si deseuri”, a declarat, pentru Wall-Street, Richard Colwell, director relatii cu clientii in cadrul organizatiei BRE.

Pe langa cele doua proiecte mentionate, echipa BRE se afla in discutii cu mai multi dezvoltatori prezenti pe piata locala, care incearca sa obtina certificate BREEAM pentru cladirile lor.

„Este vorba de mai multe proiecte, birouri si spatii comerciale, aflate in mai multe orase din Romania. Cred ca in urmatorii ani vom vedea tot mai multe cladiri cu certificate BREEAM, iar industria constructiilor verzi va creste considerabil”, a adaugat reprezentantul BRE.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri