1 / 4

"Negociez cu trei companii, una este din Romania"

Reuven Havar (foto) a fost director general al Prigat Romania, iar din anul 1999 s-a alaturat dezvoltatorului AFI Europe, prima data lucrand in Cehia, iar din 2006, in Romania. Vestea demisiei sale a aparut saptamana trecuta, insa Havar spune ca decizia a fost luata in urma cu aproximativ patru luni, odata cu deschiderea mall-ului din Cotroceni.

"Acum patru luni am inteles ca munca mea aici s-a terminat si este timpul sa merg mai departe, catre un post care sa implice mai multa responsabilitate. Am hotarat impreuna cu sefii mei sa raman pana la sfarsitul lunii februarie, sa nu tulburam apele la deschiderea mall-ului. 28 februarie va marca un nou inceput: voi implini 61 de ani si va fi ultima mea zi in cadrul acestei companii", a declarat, pentru Wall-Street, Reuven Havar.

Legat de noul job care il asteapta, fostul sef al AFI Europe Romania afirma ca, in prezent, negociaza cu trei companii, dintre care una are activitati si pe piata locala. Havar spera sa revina in Romania, dar spune ca este prea devreme pentru a face prognoze asupra viitorului. "Compania in care as vrea sa lucrez este activa in Europa Centrala si de Est, iar postul pentru care port discutii se refera la creearea de strategii. Am inceput de la zero si am finalizat doua centre comerciale, unul in Bucuresti si unul in Praga. Acum caut un post de unde sa pot lua eu decizii si altii sa execute, sa nu mai fiu nevoit sa ma tocmesc cu scolile dimprejur", explica Havar, referindu-se la activitatile ce tin de obtinerea de autorizatii si alte aprobari.

AFI Europe a inaugurat proiectul din Cotroceni pe 29 octombrie anul trecut, de inchirierea spatiilor ocupandu-se companiile de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield si Jones Lang La Salle. Razvan Gheorghe, managing partner al Cushman & Wakefield, este si omul pe care Havar il considera "un model, atat din punct de vedere al business-ului, cat si al caracterului".

"Probabil sunt multi oameni in Romania care stiu sa faca bani, dar eu nu pot considera pe cineva un model pentru mine decat daca am lucrat cu acel om. Din acest punct de vedere, primul om care imi vine in minte este seful Cushman & Wakefield. Cunoaste foarte bine piata si intotdeauna merge inainte. In plus, a facut mai mult decat mine: a inceput o afacere privata si apoi a vandut-o, si-a riscat proprii bani si il admir pentru asta", spune Reuven Havar.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri