1 / 5

De unde a venit schimbarea

De cand au inceput sa circule in presa articole referitoare la plecarea sa de la Ness, nu au contenit telefoanele date de “o multime de jurnalisti de business” care doreau sa afle de ce a facut pasul acesta.

“Motivul plecarii mele de la Ness nu mi se pare atat de relevant cat mi se pare ceea ce am de gand sa fac de acum inainte. In plus, mi se pare normal ca o persoana sa renunte la job-ul pe care il are in momentul in care simte nevoia de schimbare”, a declarat, intr-un interviu acordat Wall-Street, Dragos Nicolaescu.

Iar aceasta schimbare nu poate fi neaparat mai buna, adauga el.

La Ness, Nicolaescu a fost pus sa identifice si sa implementeze o strategie de crestere a companiei. Daca initial totul parea ca merge de minune, ca se afla pe aceeasi lungime de unda cu managementul integratorului de sisteme si solutii IT&C, dupa cateva luni au inceput sa apara neconcordantele.

“Eu am propria mea viziune de a conduce, as putea spune chiar ca este una revolutionara, iar managementul Ness are o alta, conservatoare. Ii inteleg, pe de o parte, fiindca imi dau seama ca sunt banii lor, compania lor, si au astfel dreptul sa faca ce vor”, spune fostul country manager Ness.

El compara relatia pe care a avut-o cu sefia companiei cu una de cuplu: “Stiti, intr-o casnicie, cand sotul si sotia nu se mai inteleg, nu mai urmaresc acelasi lucru, aleg sa se desparta. La fel am facut si noi. Bineinteles, cei de la Ness au fost putin debusolati de faptul ca am ales sa plec – ei se asteptau sa nu fiu atat de transant pe pozitia mea si credeau ca putem ajunge la un compromis.”

Insa, in situatia actuala, Nicolaescu nu are de gand sa mai faca vreo concesie in ceea ce inseamna afaceri. Tocmai de aceea a ales sa-si deschida propriile business-uri (pentru inceput sunt trei la numar) si sa faca ceea ce isi doreste, in loc sa se angajeze intr-o multinationala.

El motiveaza aceasta hotarare prin faptul ca se intampla, la un moment dat, sa iti doresti altceva decat ce ai facut pana la un moment dat.

“In cazul meu, de cand m-am angajat prima oara, mi-am propus sa muncesc cat de mult pot, sa ajung in culmea carierei, sa castig cat mai multi bani, sa ma aflu intr-o pozitie cat mai mare de conducere, sa acumulez cat mai multe cunostinte si o experienta bogata, sa fiu cunoscut, iar la 40 de ani sa imi dau demisia si sa ma pensionez. Intre timp am vazut ca acest principiu nu este valid in societatea actuala si am realizat ca, dupa ce te obisnuiesti cu un anumit ritm de viata, nu poti sa renunti la tot si sa iesi la pensie, sa devii pasiv, practic sa te detasezi de tot ce ai facut cu succes o buna perioada de timp”, explica el.

Ca alternativa, Nicolaescu s-a hotarat sa porneasca mai multe business-uri sau, cum le numeste el, “initiative si proiecte noi”, prin care sa dea oamenilor ocazia sa traiasca “in complementaritate cu valorile si nevoile lor”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri