1 / 5

De la pasiunea pentru zbor la o investitie initiala de 200.000 euro

Doar impatimitii zborului, care detin si ceva cash, se aventureaza in a se lansa intr-o astfel de afacere, asa cum este si cazul celor de la Aventura Card. “Totul a plecat din pasiunea pentru zbor a mea si a asociatului meu. In 2007 am decis sa ne deschidem propriul aerodrom unde sa putem zbura cu aeronavele noastre. Si, la scurt timp dupa ce am inaugurat aerodromul, am observat ca foarte multe persoane isi doreau sa vina sa zboare cu avionul ultrausor pe care il aveam la inceput. Asa ca ne-am decis sa imbinam placutul cu utilul si am lansat un site prin care ne promovam activitatea si prin care vindem serviciile noastre de zboruri de agrement”, povesteste Eugen Rasoiu (foto), unul dintre cei trei actionari ai Aventura Card.

Fiecare dintre cei trei actionari isi joaca rolul sau in afacere - Kiss Laszlo, care detine in prezent 65% din actiuni, a venit cu banii necesari pentru investitia initiala, Cezar Mihalache se ocupa de partea tehnica si de achizitii, detinand 10% din actiuni, in timp ce Eugen Rasoiu ofera consultanta de business si marketing si detine 25% din afacere.

Investitia initiala in afacere s-a ridicat la aproximativ 200.000 euro, bani care au fost folositi pentru preluarea terenului din comuna Sirna/Tariceni, judetul Prahova, construirea hangarului si achizitionarea celor doua aparate de zbor. “De la inaugurare si pana in prezent am dezvoltat foarte mult aerodromul. Am construit inca un hangar, o terasa de 200 mp, unde oferim multiple posibilitati de petrecere a timpului liber pentru clienti (hamace, sezlong-uri, masa de ping-pong, darts, televizor, tras cu arcul etc.), un teren de paint-ball profesionist. In plus am mai achizitionat un ATV si un land yacht. In ceea ce priveste aparatele se zbor, avem 3 avioane ultrausoare, 1 girocopter, 1 motoparapanta, 1 balon cu aer cald si un planor. Asadar, investitia pana in prezent se ridica la aproximativ 500.000 euro”, mai spune antreprenorul.

In 2008, compania a avut o cifra de afaceri de aproximativ 200.000 euro, iar marja de profit a fost de aproximativ 25%. “Pentru 2009 estimam o cifra de afaceri de 300.000 euro, iar in 3-5 ani preconizam ca vom ajunge la afaceri anuale de 1 milion de euro”, a mai declarat Rasoiu, care adauga ca investitiile facute pana in prezent pot fi amortizate intr-un interval de 5-7 ani.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri