Frecvent, se vobeste in Romania despre munca solicitanta si orele nesfarsite petrecute peste program la birou de catre angajatii din Big Four. Carmen Baibarac, HR director Deloitte Romania, recunoaste ca se munceste mult in audit si consultanta si ca, desi, personal, nu simte munca pe care o face ca pe o "corvoada", atunci cand se simte obosita se relaxeaza mergand in parc sau la teatru.

Tinerii sunt dornici sa lucreze in companiile de audit si consultanta, deoarece, de cele mai multe ori, aceste organizatii ofera salarii bune si posibilitati de dezvoltare profesionala, insa daca ar fi sa nominalizeze un aspect mai putin placut ar fi programul prelungit de munca.

"Eu nu vad, neaparat, lucrurile asa. Asta si poate pentru ca am crescut in mediul aceasta, pentru ca nu am lucrat niciodata in afara Big Four. Nu vad lucrul acesta ca pe o corvoada, imi place foarte mult ce fac si nu ma simt exploatata. Pe de alta parte, stiu foarte bine unde imi sunt limitele si cand simt ca ajung la limita respectiva, pur si simplu iau piciorul de pe acceleratie", a explicat Carmen Baibarac, cea care conduce departamentul de resurse umane al companiei cu aproximativ 600 de angajati.

Aceasta a adaugat ca atunci cand simte ca isi atinge limitele face un efort sa plece de la birou la ora 18 si sa faca lucruri care o relaxeaza.

"Fac un efort constient ca la ora 6 sa plec de la birou si sa fac alte lucruri care ma relaxeaza, ca de exemplu sa ies cu copilul si cu cainele in parc sau sa merg la teatru. Atunci cand ajung la un punct imi impun sa fac lucrul asta, pana in momentul in care simt ca ma reechilibrez", a aratat Baibarac.

Carmen Baibarac a mai spus ca in cadrul companiei exista o preocupare pentru a-i invata pe angajati sa isi organizeze eficient timpul si sa trieze corect sarcinile in care se implica.

Compania de audit si consultanta Deloitte Romania furnizeaza servicii clientilor din sectorul public si privat in urmatoarele domenii profesionale - audit, taxe, consultanta, consultanta financiara. Compania are in Romania circa 600 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri