vila take ionescu sinaiaVila Take Ionescu a fost modernizata de familie in 1895 cu ajutorul arhitectului Henri Susskind. Imobilulul cu o suprafata construita de peste 900 mp are un teren de 5.000 mp. Vila monument istoric are mai multe corpuri si este realizata in stilul renasterii germane. Vila, denumita Negoiul este amplasata chiar pe strada Take Ionescu din Sinaia, dupa ce in 1905, consiliul comunal al Sinaiei hotara ca strada pe care se afla casa sa ii poarte numele.

Soarta vilei Negoiul se schimba dupa Primul Razboi Mondial, dupa moartea omului de stat in 1922, vila intra in posesia mostenitorilor, care locuiesc aici pana in 1950, la Nationalizare. Dupa Nationalizare, vila devine o casa de copii. Dupa 1990, imobilul a fost retrocedat mostenitorilor.

vila take ionescuArtmark Historical Estate functioneaza dupa modelul firmelor de consultanta imobiliara si isi propune sa promoveze proprietati de patrimoniu si sa structureze o nisa in piata de real-estate. “Organizarea acestei piete, crearea reperelor privind evaluarea acestui tip de imobile, atragerea atentiei investitorilor si pasionatilor fac toate parte din obiectivele Artmark Historical Estate”, potrivit oficialilor companiei.

Citeste si:

Artmark este o casa de licitatii de arta infiintata in 2008 care selecteaza, evalueaza si pune in circuitul pietei de arta opere cu autenticitate garantata, sustinand in paralel activitatea Centrului Cultural ArtSociety, care organizeaza expozitii de arta la nivel national. In cei cinci ani de existenta, Artmark, liderul pietei de arta din Romania (76% cota de piata in 2013, conform datelor Indexului Pietei Romanesti de Arta), a organizat peste 120 de licitatii de arta, care au pus in vanzare peste 15.000 de opere de arta si obiecte de colectie (dintre care, numai in 2013, aproximativ 5.000). Piata licitatiilor de arta din Romania s-a situat in 2013 la aprox. 15,1 milioane euro (comparativ cu valoarea de 14,6 milioane euro in 2012 si 13,7 milioane euro in 2011), intr-o piata de arta ce poate fi estimata ca depasind 28 milioane euro. Diversificarea ofertei in piata a dus la cresterea numarului de tranzactii, licitatiile de arta inregistrand adjudecarea mai multor obiecte de arta decat in 2012 cu 6%.

Foto: Cristina Budusan via artmarkhistoricalestate.ro