Moritz Wagner a plecat din Romania dupa al doilea Razboi Mondial si a pus bazele unei afaceri de familie in Germania. De la un mic business lansat in propria locuinta si o productie de 10.000 de scaune, Topstar a ajuns unul dintre cei mai mari producatori din lume, exportand produsele in peste 56 de tari.

Peter, Johnny si Rainer Wagner conduc acum business-ul Topstar, creat si lansat de bunicul lor in 1949. Moritz Wagner a creat scaunele care ii poarta si numele, in ceea ce pe timpuri era propria locuinta la care se adauga un spatiu de productie de maxim 500 mp. Chiar si acum, in unele restaurante din Germania sunt pastrate primele modele ale acestor scaune.

”In anul 1976 tatal nostru, Michael Wagner, a preluat compania sub noul nume de Topstar si alaturi de cei trei fii a lansat mai multe inovatii. Astfel, Topstar a ajuns unul dintre cei mai mari producatori de scaune pentru birou din Europa. In 1999 Rainer si cu mine am lansat o colectie premium de scaune, ce poarta numele bunicului nostru. Sistemul Dondola face ca scaunele Wagner sa fie unul dintre brandurile de top in sectiune office”, spune Peter Wagner.

Cum s-a ajuns aici? Business-ul Wagner a fost lansat in Langenneunfach, Germania. Un mare succes a fost inregistrat de scaunul din lemn W 1960 Wagner, model pe care compania il comercializeaza si acum, cu brevet Dondola. Pentru aceasta afacere lucrau la inceput 50 de angajati, spatiul de productie fiind reprezentat de propria casa a fondatorului, la care se adauga un spatiu de productie de 500 mp. In prezent, echipa depaseste 400 de angajati. Mai mult, daca initial productia era putin peste 10.000 de scaune, din 1949 si pana in prezent Topstar a realizat peste 50 de milioane de scaune si si-a extins facilitatile de productie la un spatiu care depaseste 50.000 de mp.

”La inceput pretul unui scaun Wagner era sub 100 de marci germane. In prezent, produsele noastre echipate cu sistemul Dondola sunt vandute cu preturi ce depasesc 1.000 de euro, iar produsele office au un pret cuprins intre 500 si 2.000 de euro”, explica Peter Wagner.

Scaunele produse de Topstar au inceput sa fie exportate odata cu preluarea business-ului de catre cea de-a treia generatie de proprietari si ajung in acest moment in peste 56 de tari. Exporturile reprezinta 30% din business, principalele piete de desfacere fiind Austria, Elvetia, Scandinavia, Orientul Mijlociu si Asia.

Wagner

Cifra de afaceri estimata pentru acest an va atinge 100 de milioane de euro. Numai anul trecut compania a produs peste un milion de scaune.

Topstar este prezenta si in Romania incepand cu anul 2003 prin colaborarea cu GreenForest, ca urmare a dezvoltarii activitatilor de export si a cererii venite din partea clientilor romani. Daca anul trecut compania a vandut pe piata locala produse de aproape 800.000 euro, pentru 2016 afacerile se apropie de 900.000 euro.

”Business-ul evolueaza foarte bine si produsele Wagner au fost primite cu succes de piata locala. Ne asteptam la afaceri in crestere si pentru anul viitor in conditiile in care brandul Wagner se va dezvolta in continuare”, mai spune Peter Wagner.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri