Grupul de mercenari Wagner din Rusia a încercat să recruteze în liceele din Moscova, distribuind chestionare și colectând datele de contact ale elevilor interesați care ar putea dori să devină „tineri războinici”, spune Ministerul Apărării britanic, relatează Euronews.

De asemenea, se pare că Wagner recrutează în circa 40 de centre sportive din Rusia.

În cea mai recentă actualizare a informațiilor, Ministerul Apărării spune că proprietarul grupului Wager, Yevgeny Prigozhin, „probabil a pierdut accesul la recrutarea în închisorile rusești”, din cauza disputelor continue cu conducerea militară a Kremlinului.

Wagner a promis grațiere prizonierilor care s-au înscris pentru a lupta în Ucraina, dar Ministerul Apărării din Regatul Unit spune că aproximativ jumătate dintre prizonierii deja dislocați „au devenit probabil victime”.

„Este puțin probabil ca noile inițiative să compenseze pierderea conductei de recrutare a condamnaților”, concluzionează Ministerul Apărării.

Kadârov i-a promis lui Putin că va lupta până la capăt

Între timp, liderul Republicii Cecenia, Ramzan Kadârov, i-a promis preşedintelui rus Vladimir Putin că unităţile cecene vor lupta în Ucraina "până la victoria finală", transmite agenția EFE, citată de Agerpres.

"Îndeplinim toate ordinele dumneavoastră şi suntem hotărâţi să acţionăm până la victoria finală", a spus Kadârov într-o întâlnire cu Putin la Kremlin.

El a subliniat că cecenii în general susţin "operaţiunea militară specială" şi consideră "necesară" atingerea obiectivelor acesteia.

"Vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi pentru Republica Cecenia şi Rusia. Nu vă vom dezamăgi", a arătat Kadârov, la care Putin a răspuns: "Nu mă îndoiesc".

"Văd cum luptă băieţii dumneavoastră în operaţiunea militară specială. Transmiteţi-le cele mai bune urări din partea mea. Vă mulţumesc mult", a adăugat liderul de la Moscova.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri