Raccourci SRL, Stapos Business Management SRL sau Optimum Project Management SRL – suna cunoscut? Nu, pentru ca ori sunt firme infiintate recent, ori cu cifre de afaceri insignifiante si cu 1 angajat. Cu toate acestea, autoritati locale (Primaria Bucuresti sau alte primarii) au gasit de cuviinta sa le ofere contracte de sute de mii de lei, cumulat.

RACCOURCI SRL este o firma fara angajati in 2016 si cu o cifra de afaceri de 84.000 de lei si profit de 61.000 de lei, asadar randament de 72%. Firma, desi necunoscuta, creste precum Fat-Frumos din povestile lui Ispirescu, in 2017 “castigand” cateva contracte directe cu diferite institutii publice, printre care Academia Oamenilor de Stiinta din Romania (?).

Si aceasta, desi obiectul de activitate principal este comertul cu amanuntul al bunurilor de ocazie vandute prin magazine.

De STAPOS BUSINESS MANAGEMENT SRL din Gorgota 172, Sat Potigrafu, Jud. Prahova, actionari POSTELNICU OANA-MAGDALENA si STAICU CRISTINA-CALIOPIA ati auzit? Aproape sigur nu, insa companiile de sub Primaria Municipiului Bucuresti, pastorita de Gabriela Firea, au auzit de ea – vorbim despre Biblioteca Metropolitana Bucuresti, Proedus si ARCUB, companii prin care, aproape la fel de clar ca apa de izvor de munte, se sifoneaza bani din buzunarul tau.

Ce au cumparat acestea de la firma din Sat Potigrafu? Servicii de consultanta achizitii – compania neavand aproape nicio expertiza in acest sens. La fel, contracte atribuite direct, fara niciun fel de licitatie.

Optimum Project Management SRL este (inca) o firma cu nume pompos, insa, in realitate, este doar o alta companie infiintata la inceputul mandatului PSD, in februarie anul acesta. Cel mai probabil datorita unor pile “la partid”, a devenit rapid un magnet la banul public – al tau, adica.

Astfel, Primaria Sectorului 2 prin DGAPI Bucuresti este generoasa cu acest start-ul de succes, contract de 130.000 lei in “Servicii de Evaluare Oferte”, in timp ce Primaria Sectorului 4 nu se lasa mai prejos si ofera un contract sanatos catre Optimum, firma condusa de un tanar de doar 20 de ani.

Sa tot ai start-up-uri in Romania, lipsa de coloana vertebrala si “conducatori” corupti, incompetenti si fara principii.

Sursa foto: Shutterstock: robuart

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri