O societate comerciala la inceput de drum ar trebui sa plateasca anumite taxe catre stat, chiar daca nu are niciun angajat pe statul de plata si o companie pe termen mediu si lung trebuie sa fie viabila pe termen mediu si lung, insa la inceput de drum (mai ales in tehnologie, cand unii “angajati” lucreaza chiar pe gratis), pentru o perioada de cel putin doi ani, ar trebui ca firma sa fie scutita de la plata unor taxe, considera Marius Ghenea, antreprenor in serie, investitor si advisor la fondul de investitii 3TS.

Acest lucru ar trebui sa ajute o companie sa se dezvolte. “Ideea este ca in aceasta prima perioada sa dai o sansa companiilor la inceput de drum sa supravietuiasca – este cea mai critica perioada, pana la urma. Un stimulent in aceasta perioada poate avea rezultate foarte bune, atat pentru companie, cat si pentru bugetul de stat, imediat ce compania se va dezvolta si va incepe sa plateasca taxele in intregime”, mai spune Ghenea, membru al Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei, invitat la emisiunea WALL-STREET 360, realizata in parteneriat cu compania de consultanta fiscala TaxHouse.

Mai mult, daca le dai unele stimulente companiilor la inceput de drum, este mai probabil ca, odata dezvoltate, un numar mai mare dintre ele sa ramana in tara, decat daca le oferi optiunea de a plati de la inceput multe taxe si de a nu avea niciun beneficiu. “Sa nu uitam ca din ce in ce mai multe companii cu actionariat roman din IT se deschid direct in afara tarii – acolo sunt conditii mai atractive”.

Vezi mai jos intreaga emisiune WALL-STREET 360, cu Marius Ghenea, precum si mai multe argumente privind importanta unor modificari pentru start-up-uri in noul cod fiscal ce ar urma sa intre in vigoare in 2016.


Broadcast live streaming video on Ustream

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri