Cornel Popa, partener la Tuca, Zbarcea si Asociatii, a vorbit la Wall-Street 360 despre cum s-a schimbat avocatura datorita tehnologiei.

Avocatul de la Tuca, Zbarcea si Asociatii a fost invitatul Wall-Street 360 in saptamana productivitatii in Cloud. In aceasta saptamana am discutat despre influenta tehnologiei de productivitate asupra unor domenii liberale, cum ar fi avocatura sau medicina, dar am aflat si date noi despre piata de la reprezentantii Microsoft.

Urmareste discutia cu Cristina Barbu, lead al diviziei de productivitate de la Microsoft Romania pentru a afla mai multe despre starea piete.

Am vorbit si cu Lucian Ionita, editor al eHealth Romania despre influenta tehnologiei in medicina.

„Meseria de avocat e destul de conservatoare si e firesc sa fie asa. Operam cu legi si regulamente, iar acestea trebuie sa se bucure de o anumita stabilitate. Cu toate acestea, si la noi lucrurile se schimba. Aceste tehnologii in Cloud poate reprezinta una dintre cele mai importante modificari din ultima vreme. Ele presupun o schimbare a abordarii. In mod traditional avocatura se facea intr-un birou cat mai compartimentat. Odata cu aparitia Cloud-ului, avem posibilitatea sa implementam o solutie de flexibilitate si mobilitate mult mai mare. Devine posibil ca un produs intelectual sa fie generat oriunde“, a spus Cornel Popa.

„Am discutii nenumarate cu alti colegi avocati, care sunt intrigati de formulele flexibile de lucru. Multi considera ca nu sunt sustenabile pentru meseria de avocat. Eu sunt mai optimist privind sansele avocaturii de a evolua“, a mai spus Popa.

„Formulele de lucru raman cele traditionale. Multe lucruri se concretizeaza in programe de editare de texte, in email-uril. Acestea raman esentialele avocaturii. Pentru comunicarea audio-video avem Skype, dincolo de traditionalul telefon. Am avut nevoia de foarte ori, cand nu e posibil sa adunam foarte multi oameni la o masa sau e ineficient din perspectiva timpului, sa ne intalnim prin videoconferinta. Skype iti ofera posbiilitatea de a-i avea pe toti la un loc“, a explicat Popa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri