Companiile din intreaga lume sustin ca implementarea si integrarea unei solutii de cloud computing este una dintre cele mai mari provocari in adoptia acestei tehnologii, potrivit unui raport realizat de KPMG International, una dintre cele mai importante companii de consultanta din lume.
Potrivit studiului “The Cloud Takes Shape”, aproximativ 33% din companiile intervievate declara ca au inregistrat costuri de implementare mai mari decat se asteptau, iar un procent similar afirma ca integrarea serviciilor de tip Cloud cu infrastructura IT existenta a fost in mod special dificila.

Pe de alta parte, mai mult de jumatate din organizatiile respondente deja lucreaza in Cloud, iar 70% din cei cu experienta in ceea ce priveste Cloud-ul declara ca aceste tehnologii au oferit deja reduceri de costuri si optimizari importante.

Pe masura ce piata de Cloud se maturizeaza, organizatiile incep sa descopere dificultatile adoptiei, declara autorii raportului. Sondajul arata faptul ca organizatiile acorda o atentie mai mare re-proiectarii proceselor, procesului de management al schimbarii si imbunatatirii modelului de afaceri.

Sondajul evidentiaza totodata faptul ca re-proiectarea proceselor de afaceri trebuie realizata impreuna cu adoptia Cloud pentru ca investitiile in aceste proiecte sa atinga potentialul maxim. Directorii au descoperit ca re-proiectarea simultana a proceselor este cruciala pentru adresarea complexitatii care apare adeseori in fazele operationale sau de implementare ale adoptiei tehnologiei Cloud.

Studiul releva ca in ciuda complexitatii emergente, directorii considera beneficiile adoptiei Cloudului ca depasind cu mult dificultatile experimentate in timpul implementarii. In parte, aceasta este datorata schimbarii abordarii de la simpla reducere a costurilor catre exploatarea tuturor beneficiilor migrarii catre Cloud.

In timp ce reducerea de costuri este inca motivul primar pentru adoptia tehnologiilor Cloud pentru aproape jumatate din respondenti, 28% dintre acestia au declarat ca viteza in care pot realiza migrarea catre Cloud este importanta. De asemenea, printre motivele adoptiei se numara abilitatea acestor tehnologii de a permite intrarea rapida pe piete noi (27%) si transformarea proceselor de afaceri (22%).

De asemenea, pe masura ce tehnologia Cloud devine mai importanta ca unealta strategica a afacerii, se va putea observa o crestere a importantei rolului Directorilor IT ca factor de integrare la nivel operational, comercial si tehnic.

La sfarsitul anului 2012, KPMG, in parteneriat cu Forbes Insight, a desfasurat o cercetare pe internet, avand ca respondenti 674 directori executivi din organizatii ce folosesc Cloud din 16 tari, pentru a evalua statusul adoptiei si impactul acestei tehnologii.

Raportul combina date colectate in urma cercetarii combinate cu o analiza din partea liderilor KPMG cu privire la tehnologia Cloud, pentru a oferi o perspectiva realista asupra provocarilor si complexitatii cu care se confrunta organizatiile in ziua de azi.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri