Compania de cloud Ymens, parte a grupului Teamnet, ar putea creste cu circa 30-40% anul acesta, avansul fiind similar cu cel din 2013, a declarat pentru wall-street.ro, Bogdan Balaci, directorul general al furnizorului de servicii.

Astfel, compania ar putea ajunge la un business de circa 2,6-2,8 milioane de euro.

In 2013, compania a avut afaceri in jurul a 2 milioane de euro, fata de 1,43 milioane de euro in 2012.

“Anul trecut a fost unul cu o dinamica semnificativ mai mare decat inainte. A fost o transformare, clientii dorindu-si solutii mai complexe si care sa nu le dea batai de cap pentru ca si-au dat seama ca tehnologia e un avantaj competitiv”, a afirmat Bogdan Padiu, directorul general al grupului Teamnet.

O crestere de 50% a numarului de clienti

Avansul Ymens din 2013 a fost determinat de majorarea cu circa 50% a numarului de clienti, o cifra sub asteptarile initiale ale managementului, dar considerata de Bogdan Padiu ca fiind una sanatoasa.

Jumatate dintre clientii Ymens sunt din zona serviciilor (IT, curierat, avocatura), in timp ce 20% sunt din retail si distributie.

Compania are cateva sute de clienti in prezent, dar conducerea furnizorului de cloud nu a precizat despre cati este vorba.

“Pentru anul acesta ne asteptam sa atragem foarte multi clienti din zona de IMM-uri si sectorul public”, a mai spus Bogdan Balaci (foto).

Lansata in toamna lui 2012 ca o companie care se adresa aproape exclusiv IMM-urilor, din vara anului trecut Ymens a inceput sa atraga si clienti din zona clientilor medii si mari, dar si autoritati locale.

Focus pe profit si extindere regionala

“Primul trimestru din acest an a fost foarte bun, dar si diferit de aceeasi perioada din 2013. Pentru ca in prima parte din 2013 puneam accentul pe IMM-uri, companii foarte mici, in timp ce din semestrul al doilea am atras clienti mai mari, cu 50-250 de utilizatori sau peste 250. Am facut aceasta schimbare pentru ca am vrut sa ne concentram pe cresterea profitului pentru ca efortul de vanzare pentru o companie cu 2-3 utilizatori este aproape acelasi cu cel de vanzare pentru una cu cateva zeci. De aceea, clientii mici ii abordam acum online si ne gandim sa facem acelasi lucru si cu cei cu 25-50 de angajati”, a afirmat Balaci pentru wall-street.ro.

El nu a precizat care a fost profitul inregistrat anul trecut, insa in 2012 compania a avut un profit net de circa 17.000 de euro, conform Ministerului de Finante.

Cresterea de circa 30-40% pe care o va inregistra Ymens anul acesta se bazeaza inclusiv pe extinderea regionala, managementul dorindu-si ca pana la finalul lui 2013 furnizorul de cloud sa fie prezent pe cel putin o piata straina. Tarile care sunt analizate sunt Serbia, Croatia, Macedonia, Slovenia, Moldova, Italia si Turcia.

Compania investeste un milion de euro pana la finalul anului, banii fiind alocati pentru pregatirea angajatilor, pentru dezvoltarea platformei Ymens si pentru dezvoltarea in regiune.

Lanseaza servicii de cloudourcing

In ceea ce priveste dezvoltarea platformei, Bogdan Balaci a afirmat ca Ymens lanseaza servicii de cloudsourcing, compania devenind astfel primul broker de cloud de pe piata locala.

“Ymens a ales sa devina un broker de cloud, practic un hub de servicii cloud, un „one stop-shop” pentru clientii sai”, afirma Bogdan Padiu, seful grupului Teamnet.

Mai exact, prin cloudsourcing, companiile isi pot alege pe baza unui abonament lunar o solutie cloud care integreaza aplicatii si servicii particularizate fiecarei afaceri. Astfel, cloudsourcingul imbina solutiile de cloud cu cele de servicii precum consultanta, suport, administrare si mentenanta a infrastructurii IT, externalizare IT, BPO (business process outsourcing), AMS (servicii de management al aplicatiilor) sau servicii de securitate IT.

“Serviciile sunt viitorul pentru segmentul cloud, iar prin aceasta strategie de a fi broker de cloud vrem sa oferim integrare. Pe piata locala, desi gradul de adoptie a cloudului in IMM-uri era sub 10% la nivelul anului trecut, lucrurile stau altfel cand vorbim de companiile mari, unde estimam ca 60% dintre acestea folosesc deja, sub o forma sau alta, aceasta tehnologie. Strategia de cloudsourcing cu care venim pe piata anul acesta va sustine deopotriva organizatiile mari, medii sau mici in a adopta cloud-ul in activitatea zilnica. Suntem increzatori in aceasta noua abordare intrucat aducem si integram cu solutiile cloud existente in platforma acele servicii care ne-au fost solicitate in ultimul an de catre clientii nostri”, a mai spus seful Ymens.

Furnizorul de cloud face parte din Teamnet, un grup care mai include companiile Teamnet International (integrare de solutii IT), Teamnet Dedalus (solutii IT in domeniul medical), Teamnet Enginnering (managementul deseurilor, al apelor). Printre cei care au pus bazele acestui grup se numara Sebastian Ghita, om de afaceri care a iesit din actionariatul companiilor in 2012 cand a decis sa devina parlamentar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri