20 Septembrie 2011

Revista presei de business: Fost sef al Securitatii, proprietar pe casa altuia



Aflati care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.

Fost sef al Securitatii, proprietar pe casa altuia

Gianu Bucurescu a cumparat de la Primarie un apartament de 200 metri patrati, cu 10.000 de euro. Fostul proprietar e purtat prin tribunale.

Fostul sef al Securitatii Bucuresti, Gianu Bucurescu, refuza sa paraseasca locuinta nationalizata pe care o ocupa din 1995. A inchiriat- o in acelasi an de la o societate a Primariei Bucuresti si, dupa cateva luni, a facut cerere de cumparare. Un apartament situat in centrul Capitalei, cu o suprafata utila de 197 metri patrati, a fost cumparat de fostul securist in 1996 cu 34 milioane de lei, adica aproximativ 10.000 de dolari.

Casa Regale au dezvaluit reactia Regelui la acuzele lui Basescu

In luna iunie a acestui an, presedintele Traian Basescu aducea acuze grave la adresa Regelui Mihai. In emisiunea Sinteza Zilei difuzata luni seara la postul tv Antena 3, Principesa Margareta a dezvaluit reactia Regelui la afirmatiile lui Traian Basescu.

Catalogandu-l pe Regele Mihai drept tradator al interesului national, Basescu a trecut, in luna iunie, in cadrul unei emisiuni de la postul B1 TV, la o acuzatie si mai explicita declarand despre fostul conducator al Regatului ca a fost "sluga la rusi".

EUROPA IN CRIZA. Agentia Standard & Poor's TAIE ratingul ITALIEI

Agentia Standard & Poor's a anuntat ca a decis sa taie ratingul Italiei. Motivele: cresterea economica modesta, sub cea estimata initial, dar si slabiciunea coalitiei aflata la putere. Doua motive, care in opinia analistilor de la S&P ar face dificil de atins tinta de a reduce datoria tarii, a doua ca marime din zona euro.

Ratingul a fost coborat de la A la A+, cu perspectiva negativa. Agentia mai spune intr-un comunicat ca datoria guvernamentala a Italiei este cea mai mare printre tarile cotate cu rating A, si se asteapta acum sa atinga valori mai mari decat cele estimate initial.

Cat de dificil de construit e autostrada Ploiesti-Brasov?

Proiectul a fost reziliat deja de doua ori, iar anularea contractului cu Bechtel pare sa il lase fara miza.

Construirea autostrazii Ploiesti-Brasov, ruta care, dupa cum am aratat in editia de ieri a ziarului nostru, concureaza cu Pitesti-Sibiu la trecerea Carpatilor, nu este dificila ca urmare a conditiilor geologice ale terenului, insa presupune alegerea unui traseu care sa evite numeroasele localitati de pe Valea Prahovei, spun specilialistii.

Vantu vinde Insomar lui Maricel Pacuraru pentru 1 mil. euro

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu vinde compania de cercetare de piata Insomar, al carei control il detine, lui Maricel Pacuraru, un alt controversat om de afaceri al carui nume a fost legat de scandalul privatizarii Postei Romane.

“Da, i-am facut o propunere domnului Vantu, pentru a prelua Insomar, pe care dansul o analizeaza. Dar sunt toate sansele sa fie de acord si sa mi-o vanda”, a declarat, pentru Fin.ro, Maricel Pacuraru.



Citeste si