Daniel Constantin a afirmat ca fondurile europene sunt principala sursa de finantare pentru agricultura si ca in 2012 Ministerul Agriculturii a atras fonduri europene de 2,5 miliarde de euro, in 2013 - 2,7 miliarde de euro, iar in 2014 va atrage 2,9 miliarde de euro.

"Tratam cu deosebita atentie acest domeniu, pentru ca agricultura cred ca a mers bine si are un potential de a merge foarte bine in continuare", a afirmat Constantin.

El a spus ca in acest an pentru prima data platile directe, subventiile in agricultura au fost platite catre fermieri inainte de campania agricola de primavara, aratand ca Agentia de Plati in Agricultura a platit aproape 900 milioane de euro.

"In acest an am reusit pentru prima data ca platile directe, subventiile in agricultura sa fie platite inainte de campania de primavara catre fermieri. In numai trei luni de zile din acest an, agentia de plati in agricultura a platit aproape 900 milioane de euro", a afirmat Constantin.

Citeste si:

El a mai aratat ca "oamenii sunt multumiti, se dau la timp banii care li se cuvin si pot sa-si faca pregatirile pentru primavara si toamna".

In Romania, cresterea agriculturii cu 23,4% si a industriei cu 8,1% au sustinut avansul Produsului Intern Brut (PIB) anul trecut.

Agricultura din Romania reprezinta o afacere de circa 20 de miliarde de euro pe an, a carei evolutie este dictata in mare parte de conditiile meteo.

Sursa foto: MediafaxFoto