Medicii veterinari ai Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Timis au suspiciuni de aparitie a bolii limbii albastre in 15 localitati din judet, iar probele pozitive serologic recoltate au fost trimise la laboratorul de referinta al Institutului de Diagnostic pentru Sanatate Animala din Bucuresti, scrie Agerpres.

“Avem putine decese de animale, 26 de capete, si alte 10 suspiciuni, dar nu suntem siguri ca este vorba despre boala catarala ovina (a limbii albastre), pentru ca nu stim din ce cauze au murit oile, pana cand nu primim rezultatele de la Bucuresti', a declarat Adrian Radu Popa, director executiv al DSVSA Timis.

Pe de alta parte, Adrian Radu Popa sustine ca numarul de decese animale este mic in raport cu efectivul de ovine al judetului, de peste 630.000 de capete.

Romania nu mai poate vinde animalele receptoare ale bolii limbii albastre (bovine, ovine si caprine) catre tarile membre UE, decat pentru sacrificare imediata, putand insa sa exporte catre tarile terte care nu au impus restrictii.

Citeste si:
Ministerul Sanatatii: Este o bomba biologica la malul marii
Ministrul Sanatatii, despre...
Sursa foto: Bovine, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Agricultura »Citeste si
Record pentru un sofer din Timis: 3 dosare penale in 3 ore
Setari Cookie-uri