"Daca vor fi pagube, suntem pregatiti sa intram in dialog cu Comisia Europeana pentru eventuale despagubiri pe care le-am putea acorda fermierilor si nu ma refer numai la fondurile europene, ci in special la Bugetul de Stat. Pentru a putea acorda, va trebui sa avem un acord si al Comisiei Europene, pentru ca reprezinta un ajutor de stat", a spus Constantin, citat de agentia Mediafax.

Daniel Constantin a afirmat ca evaluarea pagubelor la nivel national nu a fost inca realizata.

"Facem o evaluare la nivel national. Trebuie sa facem si evaluarea eventualelor pagube. Exista zone in care seceta s-a instalat deja, din pacate, in special pe zona Moldovei. Vrem sa intervenim cu mai multe forme de sprijin. Am discutat deja cu fermierii, care sunt deja alertati de aceasta situatie. Incercam sa vedem daca pe zona de irigatii putem veni cu un sprijin si mai mare. Noi am incercat din 2012 pana in prezent sa reducem costul pentru un metru cub de apa pe care il folosesc pentru agricultura, prin reducerea costului de energie", a completat Constantin.

Citeste si:

El a mentionat ca ministerul ii va ajuta pe fermieri in cazul in care acestia vor solicita sprijin pentru irigatii.
"Incercam sa venim cu o facilitate vizavi de pret ca sa stimulam cat mai multi fermieri sa irige. Acolo unde s-a solicitat revizia tehnica, la acele statii de pompare si de catre acei utilizatori care au acces la infrastructura, noi am intervenit. Revizia tehnica inseamna si umplerea canalelor. Daca ni se va solicita, vom aduce apa mai aproape de fermieri", a mai spus Constantin.

Daniel Constantin nu a dorit sa spuna ce culturi au fost afectate, pentru a nu influenta preturile ulterioare ale acestora.

"Nu stiu ce suprafata este afectata de seceta. Daca as pronunta acum anumite cifre sau pierderi, as influenta pretul. Ca atare nu vreau sa fac publice deocamdata aceste situatii", a aratat Constantin, care a precizat ca pentru reabilitarea infrastructurii de irigatii Comisia Europeana si Romania vor investi 345 de milioane de euro.