Pentru a-si acoperi cu succes cheltuielile de intretinere si de productie, societatile din sectorul vegetal trebuie sa se intinda pe cel putin 5 hectare, iar cele din sectorul zootehnic - sa administreze cel putin 20 de animale productive, conform Adevarul Financiar.

Cine isi propune sa investeasca in agricultura trebuie sa tina cont de limitele minime – fizice, dar si financiare – sub care rentabilitatea nu este posibila, au aratat specialistii reuniti ieri, la Bucuresti, intr-o conferinta avand ca tema ferma profitabila.

Daca pentru sectorul vegetal sunt importante atat calitatea semintelor, cat si suprafata terenului cultivat, in sectorul zootehnic sunt esentiale rasele de animale si numarul acestora.

De altfel, chiar normele Uniunii Europene utilizeaza anumite standarde referitoare la dimensiunea economica a fermelor pentru a stabili daca acestea sunt sau nu eligibile sa primeasca finantari nerambursabile.

Ce este ferma profitabila

In principiu, este considerata „ferma“ unitatea agricola care este indreptata spre piata, adica produce pentru a vinde (spre deosebire de gospodarie, care produce doar pentru autoconsumul membrilor de familie).

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Agricultura »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Pariul pe ferme al unor manageri de bani: "Din agricultura nu pierzi"