Fermierii vor primi subventii de 647 milioane lei pentru motorina in 2016

Sprijinul acordat agricultorilor in acest an pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura, prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorizei utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in sectoarele vegetal, zootehnic si imbunatatiri funciare, se ridica la 647 milioane lei (143,8 milioane euro), potrivit unui proiect de Hotarare publicat de Ministerul Agriculturii.

“Suma alocata pentru plata ajutorului de stat in anul 2016 este de 647.248,803 mii lei si se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2016“, arata documentul, potrivit News.ro.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) va intocmi si va transmite trimestrial la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale situatia centralizatoare cu beneficiarii si sumele aferente cantitatilor de motorina determinate la plata.

Centrele judetene ale APIA vor vira sumele cuvenite in conturile beneficiarilor.

Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura a fost aprobata, in ultima sa forma, printr-o Hotarare de Guvern din 2014.

Citeste si:
Nicuşor Dan: Subvenţia pentru încălzire este o anomalie
Nicuşor Dan: Subvenţia pe...

Schema este valabila pentru intervalul 2014-2020 si este evaluata la maximum 3,3 miliarde de lei.

Subventionarea motorinei pentru agricultura a fost ceruta cu insistenta de fermieri, pentru a le creea conditii echitabile in piata, mai ales ca si fermierii din vestul Europei beneficiaza de aceasta masura.

Sursa foto: Visionsi/Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Agricultură »Setari Cookie-uri